La novel·la ‘L’estiu del brivalls’ de Francesc Viadel, premi Teodor Llorente

premi poesia ferran bretó ok

Ferran Bretó ha estat el guanyador en la modalitat de poesia

L’escriptor d’algemesí Francesc Viadel guanya el Premi Literari Teodor Llorente en la modalitat de novel·la negra per l’obra “L’estiu dels brivalls”. Un guardó dotat en 3.000 euros a més de la publicació de l’obra per part de l’editorial Vincle i la seua promoció a través de diferents fires del llibre.

Per la seua part, Ferran Bretó, de Gandia, ha estat el guanyador del premi en la modalitat de poesia per l’obra “Allà on em porte el vers”. En este cas, el premi és de 2.000 euros a més de la publicació i promoció del llibre per la mateixa editorial. Per a Bretó és el primer premi en un certamen de poesia i el jurat ha destacat la singularitat i connexió amb les avantguardes de la seua obra.

Els premis Literaris Teodor Llorente s’iniciaven en 2006 però des de 2017 s’han convertit en un referent en l’àmbit lingüístic. La regidora de Cultura, Beatriu Palmero, destaca la importància dels premis “tant per la quantia del econòmica i la publicació de l’obra com per la qualitat del jurat, el que ha permés que els premis s’instauren i consagren dins la convocatòria anual de certàmens amb una gran repercussió”.     

premi novel·la negra 2021

En esta ocasió, en novel·la el jurat l’han format Sebastià Alzamora, un dels escriptors més reconeguts en novel·la negra; Teresa Brosseta, novel·lista i Jeroni Muñoz, guanyador del premi en 2020. Per la seua part, en poesia l’han compost, Josep Piera, un dels poetes contemporanis més importants; Lluïsa Julià i Aina Garcia Carbó, guanyadora del premi l’any passat.

L’acte s’emmarca dins La Nit de les Lletres organitzada per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona i han assistit el president de les Corts, Enric Morera, i la Diputada provincial de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno.

Al mateix acte s’han lliurat els premis Maria Roca de foment de l’escriptura per a joves i neoescriptors. Enguany han estat premiats Mireia Martín per “Atzucac” en la categoria juvenil A; Guillermo Soler per “Júpiter” en la categoria juvenil B, i Marta Garcia per “Neu en agost” en neoescriptors.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà