La Pobla de Vallbona i la Generalitat renoven el seu conveni en el dret de tanteig

carrer de la Pobla

Els habitatges adquirits per l’ajuntament es destinaran a lloguer social

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona han subscrit recentment el nou conveni tipus per a la cessió dels drets de tanteig i retracte a les entitats locals. Aquest conveni permet l’adquisició d’habitatge a fi d’ampliar els respectius parcs públics municipals. Posteriorment, els immobles es destinaran a lloguer social.

Aquesta nova signatura passa a tindre una vigència de quatre anys des de la seua signatura, amb possibilitat de pròrroga per un període màxim de quatre anys addicionals. L’ampliació de la vigència d’un any a quatre sorgeix de l’experiència adquirida durant 2021, en el qual es van signar una trentena de convenis anuals amb municipis de la Comunitat Valenciana.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat “el bon acolliment de la iniciativa, per l’oportunitat que els suposa de crear els propis parcs d’habitatge municipals i poder atendre les necessitats de persones i col·lectius vulnerables i oferir solucions de proximitat davant emergències residencials”.

Per part seua, la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha informat que pròximament la Conselleria publicarà la nova convocatòria del Pla ADHA. Es tracta d’un pla de subvencions a les entitats locals per a l’adquisició d’habitatges, que servirà per a donar suport a qualsevol mecanisme d’adquisició d’habitatges o edificis d’ús residencial pels municipis, inclosa l’aplicació dels drets de tanteig i retracte.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà