La Pobla de Vallbona rep 652.995 euros per a la reforma de la Casa Bernal

Casa Bernal

El Ministeri de Transport subvencionarà la meitat de les obres

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona rebrà 625.995 euros de la subvenció sol·licitada per a la reforma de la Casa Bernal. El consistori va incloure el projecte dins les subvencions convocades pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana amb l’objectiu de fomentar l’eficiència energètica en la rehabilitació d’edificis públics i ha obtingut la totalitat de l’import sol·licitat.

La Pobla de Vallbona ha presentat aquells punts de sostenibilitat que inclou projecte “Vestim la Casa Bernal” al Programa d’Impuls a la rehabilitació d’Edificis per a Entitats Locals. El Ministeri ha reconegut el projecte com el segon millor a tot l’Estat, un fet que farà que la Pobla reba una subvenció que arriba quasi a la meitat de la totalitat de l’obra.

El Ministeri ha valorat l’aposta per l’eficiència energètica, la millora de l’eficiència ambiental amb la plantació d’arbres i la recollida d’aigües i l’eliminació de barreres arquitectòniques. També es té en compte la millora de l’habitabilitat amb la rehabilitació de façanes interiors, sales i la finalitat de crear espais socials amb una plaça pública al seu interior.

La rehabilitació de la Casa Bernal està previst que s’execute en una sola fase i en un any. L’obra té un pressupost d’un milió i mig d’euros, un import del qual ara l’Ajuntament rebrà prop de la meitat.

El projecte ‘Vestim la Casa Bernal’ preveu convertir l’immoble en un Centre Cultural polivalent que acollirà tres sales d’exposició, dues sales d’estudi un centre d’investigació de les obres de TeodroLlorente, una plaça interior i un escenari polivalent, a més del servei de cafeteria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà