La Pobla de Vallbona estalvia un milió d’euros a l’any en la factura de la llum

placas solares

L’Ajuntament evita llançar 657 tones de CO2 a l’atmosfera

L’aposta per mesures de sostenibilitat ambiental que va iniciar en 2019 l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha permés estalviar un milió d’euros enguany en la factura elèctrica. El consistori ha estat un dels municipis que més ha impulsat la implantació d’este tipus de mesures el que li està permetent un estalvi econòmic important en un moment en què el preu de la llum és més alt.

Mentre altres institucions han hagut d’augmentar la partida destinada a electricitat i fins i tot algunes universitats s’han vist abocades a apagar els aires condicionats, la Pobla podrà pagar la llum de 2022 amb el pressupost inicial d’abans de la pujada de l’electricitat.

En 2019, el canvi a bombetes LED a les urbanitzacions ha permés l’estalvi de 500.000 euros l’any. També l’aposta per la regulació de l’enllumenat públic, amb l’ajustament de potència nocturna a les necessitats reals que ha rebaixat la factura en 300.000 euros a més d’evitar la contaminació lumínica i les molèsties per al veïnat.

A més, la millora de l’eficiència en l’enllumenat d’edificis i instal·lacions públiques la ciutat esportiva, el poliesportiu i el mateix edifici de l’Ajuntamentestan permetent un estalvi de 55.000 euros l’any.

A banda de la rebaixa en consum, l’aposta per la producció d’electricitat i l’autonomia energètica del municipi ha reportat importants beneficis. La instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis públics, amb 250 kW instal·lats, està permetent un estalvi de 65.000 euros l’any.

Amb esta aposta per la reducció del consum i l’autonomia energètica amb plaques fotovoltaiques, l’ajuntament ha deixat d’emetre 657.000 quilos de CO2 a l’atmosfera.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha posat en relleu l’aposta del govern pel medi ambient i l’economia verda, del govern que presidix«no només té beneficis al medi ambient, sinó també en la butxaca dels veïns i veïnes de la Pobla que veuen com es poden fer més inversions sense pujar els impostos». Garcia ha assenyalat que els resultats demostren que governar pensant la sostenibilitat és rendible econòmicament per al poble i en un millor medi ambient.

Comunitat Energètica Local

L’ajuntament està posant en marxa una comunitat energètica local amb una potència inicial de 200 kw instal·lats que permetrà la producció de més de 300.000 kwh anuals i amb un estalvi per al veïnat adherit d’uns 120.000 euros l’any.

A més, permetrà la reducció de 80 tones de CO2 a l’atmosfera. Per a la posada en marxa s’ha realitzat una inversió de 260.000 euros i ha comptat amb una subvenció important del IVACE.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà