L’IES la Vereda es prepara per a la Fira Aèria de la Universitat de València

En la Pobla de Vallbona el projecte es vincula a l’agricultura amb el seguiment de la conservació de les sèquies a través de la mesura de les diferències tèrmiques

L’Institut la Vereda de la Pobla de Vallbona ha realitzat les primeres proves amb el dron amb el qual participaran en la Fira Aèria 2017. Es tracta d’un projecte d’innovació educativa amb l’objectiu que els joves de quart de l’ESO aprenguen a construir drons amb una finalitat social o mediambiental d’impacte positiu per a l’entorn.

En el cas de la Pobla, el projecte es vincula a l’agricultura amb el seguiment de la conservació de les sèquies a través de la mesura de les diferències tèrmiques.

La primera fase del projecte ha consistit en la formació del professorat que ara guiarà els alumnes per a fer el disseny i la construcció del dron. Cada grup de treball s’ocuparà d’una de les tasques: construcció del dron, redacció del projecte o la comunicació del mateix.

En la Fira Aèria de la Universitat de València els participants hauran de dissenyar i construir els estands on mostrar a la resta de participants les bondats socials i artístiques dels seus artefactes voladors, i realitzar una ponència explicant com han gestionat el projecte.

La Fira Aèria és una proposta que busca fomentar les vocacions tecnològiques, així com l’apoderament tecnològic dels joves estudiants mitjançant la construcció d’un dron i la reflexió tecnològica en conjunt, com una eina per a millorar l’entorn humà i no únicament com a objecte de consum. La Fira tindrà lloc el pròxim mes de maig a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València i hi participaran més de 3.000 alumnes de 60 centres.

L’IES La Vereda podrà participar gràcies al suport rebut per les regidores de Comunicació, Educació i Agricultura de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona.

En el projecte participa la Universitat de València, l’empresa de divulgació especialitzada El Caledisocopio, CEFIRE de Torrent a més dels ajuntaments dels municipis participants.

La regidora d’Educació, Regina Llavata, ha destacat que des que es va rebre la proposta “vérem les possibilitats que oferia als joves de posar en pràctica allò que aprenen a l’aula de manera teòrica. A més, els resultats del treball es voran de manera pràctica al municipi amb el treball sobre el medi ambient i l’agricultura.”

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà