Titaguas rep 148 sol·licituds per a noves residències en un mes

Hi ha peticions d’Estats Units, Mali i Armènia

Titaguas, amb mig miler d’habitants, ha rebut 148 sol·licituds en un mes per al programa “Viure a Titaigües” posat en marxa per l’Ajuntament per a captar nous pobladors.

L’oficina Habita Titaguas ha rebut l’interés de 148 persones per desenvolupar el seu projecte de vida personal i familiar en aquest municipi de La Serranía, entre elles famílies amb fills, monoparentals, parelles i persones individuals han passat per ella de manera presencial o virtual per a rebre assessorament.

Aquesta oficina (habitatitaguas@titaguas.es) ofereix ajuda per a la cerca d’habitatge en venda o lloguer, ofertes d’ocupació en el municipi o en la zona o autoocupació (teletreball).

Segons explica l’alcalde, Ramiro Rivera, els interessats busquen cases en lloguer, les ajudes a la rehabilitació d’habitatges i especialment emprenedoria empresarial, buscant les oportunitats de desenvolupament que ofereix Titaigües, que són “moltes en molts àmbits”.

Per al municipi també és important en el seu desenvolupament present i futur les peticions procedents de famílies i persones amb fills, i destaca la presència de fins a una trentena de menors d’edat.

La majoria de peticions procedeix d’Espanya però també han rebut sol·licituds de països tan dispars com els Estats Units, Mali, Armènia i molts països llatinoamericans.

“El nostre objectiu és aconseguir que persones, parelles o famílies arrelen a Titaigües i ho facen sense perdre un àpex de qualitat de vida, sinó tot el contrari: rebre’ls amb els braços oberts i ajudar-los a construir un futur al nostre poble”, segons l’alcalde.

El “Projecte Arrels” és una iniciativa de l’Ajuntament de Titaigües en diferents marcs locals però amb un objectiu comú: el creixement de la població sobre els pilars d’uns serveis de qualitat per a tots els segments.

A més de la línia d’habitatges i ajudes a la rehabilitació, comprén la difusió del patrimoni cultural i natural; serveis específics per a persones majors com l’aula de respir o servei de menjador; i l’oficina de sostenibilitat ambiental per a aplicar l’Agenda 2030.

El programa “Vivir en Titaguas”  ha sigut finançat per la Generalitat per a subvencions destinades a donar suport a la realització d’activitats lligades a la captació de noves persones residents en els municipis beneficiaris de la línia específica del fons de cooperació municipal per a la lluita contra la despoblació dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà