26M. Joanma Miguel (Compromís): “El més coherent, lògic i amb trellat serà reeditar el Pacte de Ca la Vila”

joanma miguel camp de turia
Joanma Miguel, candidat de Compromís-Move a la l’alcaldía de Llíria.

Entrevista al candidat a l’alcaldia de Llíria

Joanma Miguel, funcionari de l’Ajuntament de Llíria de 47 anys, debuta en política en aquestes eleccions municipals del 26M com a candidat de Compromís-Move i va a per l’alcaldía de Llíria. Parla de diàleg, participació ciutadana i de construir entre tots una Llíria millor.

És debutant enfront d’altres candidats més veterans, quin és el seu objectiu en política?

Com he comentat sempre, em presente per la meua estima a Llíria i el treballar per fer coses en positiu pel meu poble. L’objectiu és millorar Llíria. Fer una Llíria del segle XXI.

Com és la Llíria del SXXI de la qual parla en campanya?

Una Llíria que genere il·lusió, dinàmica, emprenedora, plena de color i somriures. Amb vida als carrers i comerços, segura, diversa, orgullosa de la seua història i tradicions, però respectuosa amb tots i totes. Una ciutat on tots estem orgullosos de pertànyer.

Creu que fa falta una renovació d’idees i de cares en la política local?

Sobretot fa falta dialogar, parlar. No podem ser la Llíria dels pegots, de les actuacions inacabades, hem de planificar Llíria a 15 anys i començar a actuar. Les persones són importants, i sinó han aconseguit realitzar el seu projecte, portar-lo endavant, han de deixar pas a noves propostes i persones.

Després dels resultats de les autonòmiques i generals, amb quines expectatives es presenten el 26M?

Nosaltres anem a per l’alcaldia. Perquè volem fer coses per Llíria. Cada dia que passa i mirant la resposta de la gent i la il·lusió que s’està generant estic més segur d’aconseguir-la.

Depèn del que ocorri diumenge que ve en les urnes, hi haurà necessitat de pactes per a formar govern. Quins companys de viatge triaria?

Nosaltres pensem que podem ser la força més votada i l’encarregada d’encapçalar el govern. El més coherent, lògic i amb trellat, si els números sumen, que de segur que si, serà reeditar el Pacte de Ca la Vila.   

Com en el cas de la Generalitat amb el Botànic, hi haurà reedició del Pacte de Ca la Vila II entre PSOE i Compromís?

Ho he dit i no tinc problema en repetir-lo, estic segur que sí. Ja que parlarem una i mil voltes si fa falta, sinó podem dialogar i arribar a un consens beneficiós per a Llíria hi ha molta gent que hauria de replantejar-se perquè està ací. Hem de treballar per Llíria, fer-la progressar, atractiva, acollidora i amb vida i això sols serà possible amb un govern progressista i amb Compromís MOVE liderant-lo. 

Des de fora, com a espectador com qualificaria aquesta legislatura?

S’ha començat a realitzar algun canvi, però no a la velocitat, ni en la profunditat que la gent esperàvem.

Què ha aportat Compromís al govern d’esquerres?

Jo crec que un coneixement major de l’administració, del procediment i de les necessitats de la gent, ja que a l’haver realitzat un molt bon treball a l’oposició i hi havia molts deures fets.

Què queda per fer?

Pràcticament tot. Hem de crear una ciutat homogènia i no diferenciada per barris, hem de donar-li vida als carrers i comerços, generar ocupació i bullici. Hem de ser una ciutat mediterrània de veritat, però respectuosa amb tots i totes. Hem de millorar i condicionar els nous espais de sociabilització com les zones esportives i hem de tindre cura dels més desfavorits i vulnerables, com els nostres majors, la infància i adolescència. Però tot necessita un pla i començar a actuar. Sabem que el cost d’actuació és elevat i no es podrà fer en quatre anys, però el cost de no fer res, de deixar-ho passar, encara és molt major i perillós.

El projecte del centre de menors ha condicionat la legislatura i ha obligat a tots els partits a posicionar-se abans de les eleccions. Per què Compromís rebutja l’actual projecte defensat per Civera?

Crec que ja hem expressat la nostra posició i la gent la té clara. El que passa és que els dos partits majoritaris enlloc d’aportar millores, projectes de futur per a Llíria i treballar per ficar a Llíria on li correspon, s’enreden en el que no han fet i els altres en el que no faran. 

Quins projectes té Compromís per a Llíria?

Primer que res hem de crear un pla director de necessitats, per a planificar a 15 anys. No podem avançar com a poble sinó sabem el que volem ser. Com hem comentat la societat ha evolucionat i en reunim a altres àmbits que cal potenciar:

La millora de les zones esportives del Canó i el Pla de l’Arc.

La transformació urbanística de Llíria per a fer-la una ciutat comercial atractiva i accessible i amb zones d’aparcament, el que donaria molta vida a la ciutat i carrers. La realització de la ronda perifèrica de Llíria.

La realització d’urbanitzacions dignes amb clavegueram, abastiment d’aigua potable i asfaltat dels carrers.

La construcció del nou col·legi, i de l’IES Camp de Túria, ha de ser un element prioritari. Ja que ens permetrà a més, la instal·lació en condicions de l’Escola d’Adults i de l’EOI. La construcció d’una escoleta de 0 a 2 anys.

La millora de la formació relacionada amb l’ocupació i les empreses de Llíria. Hem de treballar perquè les empreses instal·lades a Llíria disposen de mà d’obra qualificada local.

La posada en valor del nostre patrimoni històric i arqueològic, que a més de la vessant cultural, serà una futura font d’ingressos.

La creació a Villa Angeles d’espais en condicions per a l’atenció de les persones amb diversitat funcional (pentagrama, centre ocupacional, centre de dia, residència).

I molts més que no és que siguen menys importants, però estan tots detallats al programa electoral i no hi ha espai per a exposar-les totes.

Per què deurien els veïns de Llíria votar a Compromís diumenge que ve?

Som un equip amb experiència i capacitat de gestió, però a més, amb propostes en positiu i constructives. Factibles. Som l’únic partit que ha parlat de diàleg, participació ciutadana i construir entre tots una Llíria millor. On els interessos de Llíria siguen el primer. Som la única garantia que a Llíria hi haja un govern de progrés de veritat i amb projecció de futur.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà