Llíria inaugura el Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra

concurso musica lliria

La competició busca la millor batuta jove

Llíria va donar oficialment inici al I Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra ‘Llíria Cityof Music’, organitzat per l’Ajuntament de Llíria, amb la recepció dels concursants i sorteig de l’ordre de participació, que va tindre lloc  ahir en la Banda Primitiva.

El concurs es va inaugurar amb la presència de l’alcalde Joanma Miguel, el regidor de Música Pedro Vicente, el director artístic del concurs Cristóbal Soler, el president del tribunal, el director edetà Manuel Galduf, i la resta de membres del jurat.

«La nostra ciutat brinda l’oportunitat a joves directors per a fer un salt en la seua carrera», va destacar l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel. «Però el concurs és també una oportunitat per a la nostra ciutat de mostrar no sols el seu vessant musical, sinó també el seu potencial turístic, gastronòmic i monumental».

Després de la presentació, el periodista i expert musical Justo Romero va oferir una conferència sobre la professió de direcció i la presència de batutes de primer nivell a Llíria, al llarg del segle XX.

Des d’este matí i amb les primeres proves del certamen, la competició busca la millor batuta jove de tot el món en quatre fases que es disputaran, durant tota la setmana, en el Conservatori Professional de Música de Llíria i en el teatre de la Unió Musical.

L’organització del concurs i el jurat han rebut als 25 candidats i candidates, procedents de 17 països diferents, que s’han preparat a consciència per a guanyar el primer premi i la possibilitat de ser convidat a dirigir algunes de les millors orquestres d’Espanya.

Durant els pròxims cinc dies, Llíria serà més que mai la Ciutat de la Música, on es buscarà la pròxima gran figura internacional de la direcció d’orquestra.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.