Serra gestiona les colònies felines amb una subvenció de 91.000 euros

colonias felinas

L’ajuntament desplega un programa per al control dels animals

L’Ajuntament de Serra està treballant amb un programa de gestió de colònies felines que està desenvolupant gràcies a una subvenció concedida pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 de 91.509 euros, una de les més altes atorgades.

El consistori desplega el seu programa amb esta subvenció i una part d’aportació municipal.

Amb això es pretén sistematitzar la implantació del mètode CES (control, esterilització i solta) que el consistori ja ve realitzant en els últims anys. La injecció de fons estatals permetrà accelerar el procés tant al nucli urbà com a la urbanització Torre de Portaceli. En total s’invertiran 112.000 euros per millorar el control poblacional de les colònies felines a tot el terme municipal.

Segons l’alcaldessa, Alicia Tusón: “treballem per controlar les colònies que de vegades són un problema per al veïnat.” La nova llei de benestar animal que ja està en vigor centra en els ajuntaments la gestió dels animals errants. “Per això estem treballant en la redacció de noves ordenances per adaptar-les a la legislació” comenta.

Els voluntaris que treballen colze a colze amb el consistori ja han realitzat un curs i estan treballant ja en la realització d’un cens de les colònies per controlar els felins així com protocols de reubicació de colònies que molesten al veïnat.

La nova llei de benestar animal obliga als consistoris no solament a esterilitzar, també a fer la vacunació antiràbica, la instal·lació d’un xip i la realització del passaport.

A més a més amb la subvenció es podrà realitzar el tractament parasitari, consultes ordinàries i d’urgència o hospitalització, entre d’altres. També es compraran gàbies trampa i dispensadors d’aigua i menjar. Com a novetat, s’adaptarà al web municipal un nou espai de benestar animal que gestione les adopcions de gats i gossos.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà