Nou detinguts per estafar 500.000 euros a un centenar de persones

guardia civil Llíria

El propietari d’un comerç de Llíria encapçalava l’organització criminal

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada a cometre estafes financeres a través d’internet, en una operació en la qual han sigut detingudes nou persones i altres dues han sigut investigades per estafar més de 500.000 euros a prop d’un centenar de persones.

Segons ha informat el cos armat en un comunicat, aquesta organització oferia, a través d’una pàgina web, el finançament de préstecs ràpids i sense requisits.

S’han efectuat set registres a València, Llíria, Sant Joan i El Campello en les quals s’han intervingut documentació, material informàtic i diners en efectiu, i s’han bloquejat 30 comptes bancaris que utilitzava l’organització criminal per a efectuar les estafes.

L’operació es va iniciar quan la Guàrdia Civil va recollir la denúncia d’una veïna de Montcada, en la qual posava de manifest ser víctima d’una estafa ja que havia demanat un crèdit de 1.000 euros a través d’una web que no li exigia cap requisit.

Una vegada ingressat en el seu compte va rebre una carta en la qual li comunicaven que devia 4.000 euros per la instal·lació elèctrica que havia contractat, un servei que ella mai havia sol·licitat i mai es va dur a terme.

Els agents van començar una investigació per aquests fets i van descobrir que hi havia 86 persones afectades a les províncies d’Alacant, Castelló i València, així com sis entitats financeres perjudicades per aquestes estafes similars per un import de més de 500.000 euros.

Els autors havien realitzat més de 100 finançaments fraudulents, segons les mateixes fonts.

Els suposats autors utilitzaven com a reclam una web en la qual oferien finançament ràpid i sense requisits, i quan alguna persona sol·licitava efectiu a través d’aquesta web i introduïa dades bàsiques, com el telèfon, rebia una trucada telefònica on l’interlocutor li demanava la resta de dades personals.

Per mitjà d’un comerç de Llíria, el propietari de la qual encapçalava aquesta organització criminal, els autors, usurpant la identitat de la víctima, aconseguien negociar amb una entitat bancària i aconseguir el doble o el triple de l’efectiu sol·licitat per la víctima.

Per a aconseguir aquest objectiu, justificaven davant l’entitat financera que la víctima necessitava una nova instal·lació elèctrica o electrodomèstics.

Les persones estafades rebien l’efectiu que havien demanat, però poc temps després s’adonaven que devien moltíssim més diners del que van sol·licitar per un servei o productes que mai van demanar (obres, mobles, electrodomèstics, etc…).

Als suposats autors se’ls atribueixen els delictes de pertinença a grup criminal, estafa, blanqueig de capitals, falsificació documental i usurpació d’estat civil.

Les diligències han sigut entregades en el jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Montcada.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà