Llíria acollirà una factoria d’hidrogen verd amb una inversió de 315 milions

El grup valencià Greenb2e desenvoluparà el primer projecte en la comarca

La Conselleria d’Economia Sostenible ha subscrit un protocol d’intencions amb Hydrogreenb2e, societat vehicle del grup valencià Greenb2e, per a la implementació de factories de generació hidrogen verd o renovable per a usos industrials i per a la mobilitat a la Comunitat Valenciana durant els pròxims anys que inclourà la fabricació de electrolitzadores en la pròpia Comunitat.

Amb aquest protocol es pretén “prestar mútua col·laboració, promovent amb això la sostenibilitat ambiental” i “demostrar la viabilitat tècnic comercial del desenvolupament d’Hidrogen Renovable a la Comunitat Valenciana”.

Les inversions previstes en l’horitzó de l’any 2030 s’acostaran als 700 milions d’euros a través de la construcció de plantes de producció d’hidrogen renovable, així com plantes de fabricació de components en la seua cadena de valor a la Comunitat Valenciana. La primera d’elles en el municipi de Llíria.

Primer projecte en Llíria

Ja s’ha presentat la documentació administrativa per a l’obtenció de qualificació d’una planta en la localitat de Llíria com a projecte d’interès per a la Comunitat Valenciana en l’exercici 2023 a l’empara de la Llei 19/2018, de 13 de juliol, de la Generalitat, d’acceleració de la inversió a projectes prioritaris (LAIP) a través de la Direcció General d’Internacionalització i l’IVACE de la Conselleria d’Economia.

Es tracta d’una inversió estimada de 315 milions d’euros. Aquest projecte, al costat d’uns altres, es gestionarà com a projecte territorial estratègic per a la seua avaluació i tràmit administratiu.

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha mostrat la seua satisfacció per l’elecció feta per grup valencià Greenb2e en el municipi de Llíria per a aquesta iniciativa pionera en la Comunitat, amb els que es porta treballant la seua implantació des de fa mesos.

La capital del Camp de Túria s’ha convertit en un enclavament referent en la industrialització valenciana, sobretot en energies renovables, on a part d’aquest projecte, s’ha presentat un altre relacionat amb el Biogàs. Així com la planta de biomassa i reciclatge de matèria orgànica (que dona servei al Consorci València Interior) que està tramitant la seua reubicació en un nou enclavament del municipi.

El diputat autonòmic i portaveu de Compromís en la Comissió d’Economia de Les Corts Valencianes, Paco Garcia, ha assenyalat que, aquest impuls empresarial s’ha vist reflectit i confirmat recentment en el protocol que ha signat Rafa Climent amb l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, on es pretén posicionar a Llíria a nivell internacional per a captar noves inversions a través de projectes prioritaris. Com el que avui s’ha donat a conèixer de l’hidrogen verd i altres projectes que s’aniran desenvolupant en els pròxims mesos.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà