El PP de Llíria denuncia que la retolació del parc de Sant Vicent estiga únicament en valencià

La formació va presentar una moció per a que els panells estigueren tant en valencià com en castellà

L’edil del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Llíria, Miguel Castellano, ha lamentat que l’equip de Govern del PSOE i Compromís-MOVE rebutjara la proposta dels populars perquè els panells informatius del parc de Sant Vicent estigueren retolats en les dues llengües i no sols en valencià.

Castellano va presentar en l’últim ple municipal una moció perquè els panells informatius estigueren tant en valencià com en castellà, donada l’afluència de persones que visiten el parc, amb l’objectiu que “la informació sobre el parc de Sant Vicent arribara a les màximes persones”.

El regidor popular ha criticat que “el no al castellà de la responsable socialista de l’àrea demostra que exclouen a una part de la població” i els ha demanat que “respecten a la ciutadania perquè tan valencià és el que parla el valencià de Llíria com el castellà de Chelva, fem política que unisca a tots i no utilitzen la llengua per a dividir i apartar”.

“Si volem que totes les persones que visiten el parc natural de Sant Vicent, tant de la Comunitat Valenciana com d’altres llocs d’Espanya, entenguen la informació dels panells i les normes d’ús en el recinte, donem facilitats i contemplem totes dues llengües”, ha assenyalat. A més, ha criticat les “contradiccions” de l’equip de Govern d’esquerres, atés que “en altres panells informatius d’altres àrees sí que es contempla en valencià, en castellà i fins i tot en anglés, per la qual cosa no hi ha coherència en la gestió municipal”.

Finalment, Castellano ha recordat que “en l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana l’idioma valencià és l’oficial, igual que ho és el castellà, que és l’idioma oficial de l’Estat, per tant, respectem i incloguem totes dues llengües, especialment en espais amb major afluència de visitants com pot ser el parc natural de Sant Vicent”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà