Vilamarxant multarà a les persones implicades en els altercats de la nit del dilluns

El consistori ha decidit suspendre les dues discomòbils previstes per al dijous 17 i el divendres 18

L’Ajuntament de Vilamarxant ha decidit que es multarà a les huit persones que es van veure implicades en els desagradables altercats que van tindre lloc dilluns passat, 14 d’agost, durant la celebració d’una discomòbil en el lloc de costum. Al llarg de la nit, diferents cossos de seguretat van haver d’intervindre per a posar fi als múltiples enfrontaments i conflictes que es van produir durant este esdeveniment.

El dilluns, després de les ‘Paelles Solidàries’ organitzades a la vesprada, hi havia programada una discomòbil que va congregar a joves i persones adultes, de dins i de fora del municipi. Encara que es comptava amb un dispositiu especial de seguretat per a cobrir este esdeveniment (dins del dispositiu especialment coordinat per a les festes patronals que comencen en les pròximes hores) la nit va començar amb diversos incidents entre grups de joves que es van anar reproduint fins a entrada la matinada. Estos altercats van requerir la intervenció de les patrulles de Policia Local i Guàrdia Civil de Vilamarxant, així com de les patrulles de reforç disposades des de Riba-Roja.

Després de reunir-se el dimecres a primera hora l’equip de govern i els cossos de seguretat per a avaluar l’abast dels fets esdevinguts i analitzar el procediment a seguir, es va prendre la decisió de suspendre les dues discomòbils previstes per al dijous 17 i el divendres 18, i contraprogramar-les amb una altra mena d’esdeveniments.

Ara, des de l’Ajuntament de Vilamarxant, s’ha anunciat que es multarà a les huit persones que van ser plenament identificades durant les baralles ocorregudes el dilluns. Les multes, conforme al que s’estableix en l’article 36 de Protecció de la seguretat ciutadana, aniran des dels 601 euros fins als 30.000 euros, en funció de la gravetat de l’ocorregut i de si els implicats són reincidents. Segons este article de la llei és una infracció greu “la pertorbació de la seguretat ciutadana en actes públics, espectacles esportius o culturals, solemnitats i oficis religiosos o altres reunions a les quals assistisquen nombroses persones, quan no siguen constitutives d’infracció penal”. Per això, i de la mateixa manera, es multarà també a les dues persones implicades en un altre altercat el dissabte anterior, en el Sopar de Quintes.

Des de l’ajuntament, s’ha recordat que estos dies de festa són motiu de celebració, de diversió i de disfrutar, però que en cap moment això pot portar a situacions com les que es van produir dilluns passat: “No podem permetre que este tipus de conductes posen en perill el benestar de tot el veïnat de Vilamarxant ni el de les persones que ens visiten estos dies”, ha explicat Troyano, qui ha afegit que “la seguretat de les persones és la nostra prioritat i hem actuat en conseqüència. Tot el veïnat mereixem disfrutar de manera segura per a viure al màxim les nostres festes patronals que tant hem esperat”, ha finalitzat Héctor Troyano, alcalde de Vilamarxant.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà