Llíria renova més de 800 comptadors d’aigua a l’any

Aqualia millora el sistema per a evitar la pèrdua incontrolada d’aigua

Des de la Regidoria del Cicle de l’Aigua, en coordinació amb la concessionària, Aqualia, i en el marc de la millora contínua del Servei Municipal d’Aigües de Llíria, s’està duent a terme una campanya permanent de canvi dels comptadors que comptabilitzen l’aigua subministrada i que ja han arribat a la fi de la seua vida útil.

Segons la regidora del Cicle de l’Aigua, Mari Cruz García, la renovació de comptadors “prevé errors de metratge dels aparells que pogueren perjudicar econòmicament les persones usuàries. A més, permet disposar de dispositius precisos i segurs que faciliten el control real del rendiment de les xarxes urbanes d’aigua, perquè es puguen promoure hàbits d’ús sostenibles”.

L’objectiu d’esta actuació és garantir el rendiment òptim dels comptadors, per a evitar així la pèrdua incontrolada de l’aigua i millorar el rendiment de la xarxa. En este sentit, el responsable d’Aqualia a Llíria, Vicente Crespo, ha explicat que, “per eficiència en la gestió, estem renovant el parc de comptadors a un ritme d’uns 800 per any, sense cap cost per a la ciutadania”.

En la majoria dels casos, estos treballs es realitzen sense interferir per a res en el subministrament d’aigua, de manera que la persona usuària gaudeix d’unes instal·lacions en perfecte estat de funcionament, sense que s’adone del canvi.

Els canvis de comptador es duen a terme habitualment en horari de matí, i els realitza personal autoritzat de l’empresa. Tots passen el procés de verificació que certifica que compleixen amb la legislació vigent per a garantir la qualitat i precisió de la mesura i limitar els errors, pèrdua de càrrega, etc.

Comptadors intel·ligents a grans consumidors

Igualment, Aqualia està procedint a la instal·lació de comptadors digitals de lectura remota a grans consumidors. Amb este nou sistema eficaç i sostenible, no és necessari ser present en la propietat o empresa quan es realitza la lectura, comptant amb una facturació més fiable en temps real. Esta precisió és deguda en ser capaç de detectar fugides, optimitzant el consum i abaratint així el cost mensual del subministrament d’aigua.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà