Llíria busca millorar El Canó per a complir els objectius de l’Agenda 2030

La finalitat d’esta reforma és fer el poliesportiu més eficient, sostenible, i accessible

Les Regidories de Medi ambient i Esport i Salut Pública de Llíria treballen conjuntament en la cerca de finançament per a transformar les instal·lacions del poliesportiu El Canó en instal·lacions eficients, sostenibles i accessibles amb la finalitat de complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Fruit d’esta col·laboració, s’ha participat en la convocatòria del Consell Superior d’Esports finançada amb fons europeus Next Generation. L’objectiu del projecte és millorar l’eficiència energètica de les pistes esportives (permetent un estalvi de més d’un terç del consum actual), fomentar les energies renovables i promocionar l’esport a nivell local, nacional i internacional a partir d’unes instal·lacions de qualitat, accessibles i sostenibles.

Així, algunes de les mesures projectades són: la millora de l’enllumenat de les pistes amb substitució per tecnologia LED, la millora del sistema d’Aigua Calenta Sanitària (ACS) i substitució per aerotèrmia, la instal·lació d’energia fotovoltaica en les cobertes, la instal·lació d’una pèrgola d’aparcament solar i de carregadors de cotxe elèctrics, la creació d’un refugi climàtic i recorreguts adaptats i accessibles, la instal·lació de punts de reciclatge, la telegestió de les instal·lacions…

Consol Morató, regidora de Medi ambient, destaca “la importància d’un treball en equip i transversal que ens ha portat a presentar un projecte amb vocació de canviar cap a un model més sostenible d’instal·lacions municipals, pensades per a la salut i benestar de les persones”.

Per part seua, Nico Marco, regidor d’Esport i Salut Pública, afirma que “cal tindre una visió holística: Esport, Salut i Medi ambient han d’anar sempre de la mà. Aquest projecte ens permetrà millorar molt en els tres aspectes i així posar a Llíria al nivell que li correspon i ser molt més ambiciosos a l’hora d’albergar esdeveniments enfocats a fomentar entre altres coses, el turisme esportiu sostenible”.

Els dos regidors deixen clar que independentment de l’èxit o no en la concessió d’aquesta subvenció en concret, les polítiques d’aquest govern municipal aniran en esta línia de millora de les instal·lacions des del punt de vista mediambiental, per a així poder fomentar millor l’esport com a font de salut i benestar de la ciutadania.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà