Vox expulsa al seu regidor a Loriguilla per donar-li l’alcaldia a la seua germana

alcaldesa loriguilla
FOTOS: INFOTÚRIA.

El PSOE governarà en coalició amb UCIN

Montse Cervera, candidata del nou partit *UCIN, ha retingut la vara de comandament a Loriguilla després d’haver rebut els vots dels dos regidors del PSPV i de l’únic edil de Vox, José Javier Cervera i germà de l’alcaldessa.

D’aquesta manera UCIN i el PSOE governaran en coalició amb cinc regidors, ja que van presentar una candidatura conjunta a la investidura, gràcies al vot necessari de Vox ja que el PP era la llista més votada amb cinc regidors.

L’acord subscrit amb entre UCIN i els socialistes estableix que l’alcaldia serà els quatre anys per a Montse Cervera i que Vox no formarà part del govern ni de cap dels seus òrgans, segons ha manifestat el portaveu del PSOE, Carlos Rodado.

Javier Cervera, que va ser alcalde i regidor del PP i president local fins abans de les eleccions, ha sigut acusat pel seu partit d’ordir una “trama falsària” i ha sigut représ ja que “tenia ordre expressa” de fer costat al PP, la candidatura més votada. Vox València li ha obert un expedient disciplinari per a expulsar-li del partit.

alcaldesa loriguilla

Segons fonts de Vox, el Comité Executiu Provincial de València ha demanat “disculpes al poble de Loriguilla -i a la llista més votada d’aqueix municipi que és el PP- per l’actuació duta a terme pel regidor de VOX, José Javier Cervera”.

El mateix, expliquen, “tenia ordre expressa de donar suport a la candidatura més votada” i, de la mateixa manera, tenia “expressament prohibit” donar el seu vot “a qualsevol altra combinació que impedira accedir a l’alcaldia a la llista més votada”.

La seua actuació representa per a Vox “una estafa a la voluntat majoritària dels veïns de Loriguilla i una estafa” al propi partit pel que se li ha obert expedient disciplinari “per a la seua expulsió d’aquest”.

Vox ha obert també una investigació interna per a “determinar el grau de participació, si n’hi haguera, d’altres militants de Vox Loriguilla en la trama falsària ordida per José Javier Cervera”. 

Per la seua part el PP ha qualificat el succeït de “anomalia democràtica” i ha assegurat que “els interessos particulars s’anteposen a la voluntat dels votants del municipi que havien triat al PP en les últimes eleccions”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà