Lola Celda manté l’alcaldia de Marines i la cedirà a Compromís l’últim any i mig

Acord in extremis entre PSPV i Compromis

La socialista Lola Celda ha sigut reelegida com a alcaldessa de Marines amb el suport de Compromís. L’acord, signat instants abans de la celebració de la sessió d’investidura d’aquest dissabte, contempla la cessió de l’alcaldia durant l’últim any i mig de legislatura al regidor de la coalició, Juan Romero.

El pacte in extremis ha suposat la continuïtat d’un govern progressista en el municipi del Camp de Túria i evita que el PP, formació amb 10 vots més que el PSPV en els passats comicis, aconseguira governar.

Aquest acord arriba després d’una negociació dura i intensa, així ho han admés els dos representants, i en el qual han hagut de sol·licitar la presència de representants provincials.

Compromís habia plantejat, ta i com va publicar InfoTúria.com com a condició per a donar el seu suport a Lola Celda que aquesta deixara l’alcaldia, que seguiria en mans del PSOE el mes vinent de desembre, encara que continuara com a regidora.
Una imposició que els socialistes no estaven disposats a acceptar i que finalment s’ha resolt amb la cessió de la vara de comandament a Compromís passat l’equador de la legislatura

En el torn de paraules, Romero ha afirmat el seu compromís fidel al govern i a complir-lo fins al final. “Ha costat molt d’esforç. Creiem que aquest pacte serà bo per al municipi. I encara que haja tardat, no significa que no vaja a durar. Durarà els quatre anys. Seré un complidor fidel del pacte”.

Així mateix, el representant de Compromis ha explicat els punts de l’acord. Romero ostentarà el càrrec de segon representant en la Mancomuntiat Camp de Túria i el compromís, per part dels dos partits, a executar els programes electorals.

Lola Celda, emocionada i satisfeta després del seu nomenament, ha volgut plasmar l’evolució de Marines durant aquests últims vint anys. “Hem treballat pel benestar de tots els ciutadans. El poble ha evolucionat de manera gegantesca durant aquests últims vint anys. Ara som l’enveja de la comarca i on tots volen viure”.

Per altra banda, el candidat popular Antonio García, ha sigut categòric davant el resultat del pacte. “Ens hauria agradat mirar més per les necessitats de tots i no per les ideologies personals”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà