Inauguren la nova oficina AMICS que “afavorirà la integració d’immigrants”

El Camp de Túria
L’alcalde de Riba-roja de Túria, Francisco Tarazona, i el director general d’Immigració i Cooperació, Josep María Felip, varen inaugurar ahir la nova oficina de l’Agència de Mediació per a la Integració i la Convivència Social (AMICS), situada en les instal·lacions de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) del poble.

Pau Tineo

L’objectiu d’estes oficines, segons assenyalen fonts del consistori de Riba-roja, “és ajudar  l’immigrant en temes de situació i regularització legal a la Comunitat Valenciana, en l’accés al sistema educatiu, orientació per a l’accés al sistema laboral, accés a la formació ocupacional i no reglada, tramitació i recepció d’habitatge digne, accés al sistema sanitari, assessorament en matèria d’integració cultural i activitats que afavorisquen la convivència entre la població immigrant i la d’acollida”. Actualment, a la Comunitat Valenciana existeixen en l’actualitat 102 agències AMICS que treballen com a complement als serveis que ja es presten des del Govern Valencià per a la integració de l’immigrant en la nostra societat.

Després del descobriment de la placa commemorativa, les autoritats varen visitar les dependències des d’on es prestarà este servei. L’ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut una subvenció de 40.000 euros per a posar en marxa l’agència AMICS i eixa quantitat s’ha invertit íntegrament en la compra d’ordinadors que s’utilitzaran a l’Aula-Taller, així com en el mobiliari per adequar les instal·lacions.

Francisco Tarazona va destacar “la feina que, des de la Conselleria presidida per Rafael Blasco, es duu a  terme en matèria d’immigració”, així com “el compromís que el nostre consistori seguirà mantenint, a través de la nova agència AMICS, amb els 1.765 immigrants de 65 països diferents que acull Riba-roja de Túria”.

Per la seua banda, Josep María Felip va manifestar que “les Agències AMICS també permeten mostrar el model d’integració proposat per la Generalitat Valenciana, que pretén formar i informar  l’immigrant sobre la cultura, història, legislació i llengua del país d’acollida”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà