Riba-roja posa en marxa sis rutes de senderisme i marxa nòrdica

ruta a pie ribarroja

Els senyals de plàstic reciclat disposen de codis QR amb informació sobre els punts d’interés turístics

Camina Riba-roja! és un projecte que dona resposta als canvis en les tendències turístiques que s’han produït a causa del coronavirus. Així, l’Ajuntament de Riba-roja, a través de l’oficina de Turisme, ha dotat al municipi de rutes senyalitzades perquè els visitants puguen gaudir de la naturalesa i el patrimoni que ofereix com a destí.

Durant l’últim any i mig, les consultes per a realitzar activitats a l’aire lliure han augmentat exponencialment, per la qual cosa aquest projecte busca potenciar aquestes activitats perquè veïns i turistes practiquen activitats a l’aire lliure, senderisme i marxa nòrdica. Camina Riba-roja! és un projecte que posa en valor els recursos naturals i patrimonials del municipi per mitjà de la creació i senyalització de rutes turístiques amb la finalitat que els nostres visitants puguen continuar gaudint de totes les experiències que ofereix el nostre municipi.

Sobre el terreny s’han senyalitzat i abalisat sis rutes -tres de marxa nòrdica i tres rutes de senderisme-. Aquests nous senyals inclouen panells informatius, balises de direccionalitat, pals i plaques informatives. En relació a la senyalística cal destacar que està confeccionada amb plàstic reciclat i reciclable, material que aporta importants avantatges en matèria de sostenibilitat. D’una banda, les balises són més duradores i resistents als canvis de temperatura i inclemències del temps pel que redueix costos de manteniment. Per un altre, gràcies a elles, el municipi ha aconseguit reduir la petjada de carboni. Els panells i plaques informatives contenen codis QR que l’usuari podrà escanejar per a obtindre informació sobre les rutes i punts d’interés que componen les rutes.

A més, permet que els visitants puguen accedir a tota la informació sobre aquestes rutes de manera telemàtica a través d’un mapa interactiu allotjat en la nostra web. El mapa interactiu és un recurs amb el qual compta el visitant, a manera d’una aplicació. Aquest mapa mostra el traçat de totes les rutes i informació dels punts d’interés en diferents formats multimèdia (text, àudio, fotos, panells, enllaç a wikiloc, etc.) i idiomes (castellà, valencià i anglés). Aquesta plataforma ens permet arribar a un públic més ampli, local i estranger, i ser més accessibles, ja que els diferents formats multimèdia permeten accedir a la informació ajustant-se a les preferències i necessitats de cada usuari. Com accedeix el visitant a aquesta informació? A través dels codis QRs instal·lats en els panells i plaques informatives de cada ruta. L’escaneig dels codis QR redirigirà als visitants al mapa interactiu donant accés a informació sobre els punts d’interés que formen part de les rutes.

Aquest projecte està inclòs en la candidatura de Riba-*rojaa els Plans de Sostenibilitat Turística en Destí. Així mateix, forma part del Pla de Destinació Turística Intel·ligent que ve desenvolupant el municipi des de 2020 i es troba en plena concordança amb les línies estratègiques que desenvolupa la Comunitat Valenciana en matèria ODS. A més, aquest projecte, és candidat als V premis d’Innovació de la Xarxa Tourist Info.

Rutes de senderisme
Ecoruta Traver-Quint (violeta): s’inicia en el Pont vell seguint la senda del parc Fluvial del Túria fins a arribar a l’observatori ocells, continuant fins a la chopera monumental, l’arbre monumental “Plàtan de Traver” i la pineda monumental de Masia de Traver. Més tard, es pren el Camí del Quint per a tornar al punt d’eixida.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà