Mor el músic de Llíria Juan Vicente Mas Quiles als 100 anys

músico Mas Quiles

La Primitiva lamenta la defunció del seu director d’honor

El compositor i director de Llíria Juan Vicente Mas Quiles (Llíria, 25 de gener de 1921) ha mort hui als 100 anys d’edat.

El centenari músic era director d’Honor de Banda Primitiva de Llíria. Des de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament de la societat han lamentat la defunció del mestre edetano.
El president de la Banda Primitiva, José Luis Pérez Veses, ha transmés el condol de tota la família clarinera i als familiars de Mas Quiles, al qual s’ha referit com “una de les figures més importants de la nostra història i, també, de la història de la música valenciana del segle XX”.

“És una notícia que entristeix a totes i cadascuna de les persones que formem la Banda Primitiva de Llíria perquè, a més de tota la seua important trajectòria musical, Juan Vicente Mas Quiles era una grandíssima persona i un clarinero del cap als peus, que portava amb orgull el nom de Llíria i de la seua societat”.
La mort de Mas Quiles s’ha produït l’any de la celebració de l’efemèride del centenari del seu naixement. De fet, la Banda Primitiva de Llíria va declarar el 2021 com l'”Any Juan Vicente Mas Quiles” i, el passat 11 de setembre, va realitzar un acte d’homenatge.

Juan Vicente Mas Quiles va iniciar els seus estudis en la Banda Primitiva de Llíria, sota l’ensenyament de José Llopis. Més tard, es va convertir en un dels primers músics professionals de Llíria, graduant-se en el Conservatori de València en les especialitats de flauta i direcció orquestral.

Ha desenvolupat una important carrera com a director militar, director d’orquestra i compositor. En el seu catàleg, compta amb una vintena d’obres originals per a banda, huit pasdobles, obres per a orquestra, nou composicions per a diferents formacions i tres obres infantils. També ha realitzat la transcripció per a banda d’un ampli repertori, entre el qual destaca la Suite espanyola de Albéniz o Carmina Burana de Orff.

Des de l’any 1956, és Director Honorífico de la Banda Primitiva de Llíria i, en 2018, va rebre la Distinció Pare Antoni de la societat. A més, compta amb la Medalla d’Honor de la Ciutat de Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà