El Suprem ratifica l’anul·lació de la plaça d’intendent de la Policia Local

policia local riba-roja Camp de Túria

​La secció primera de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de cassació interposat per un aspirant a la plaça d’intendent de la policia local de Riba-roja de Túria i imposa les costes processals, fins al límit de 500 euros per tots els conceptes al recurrent. La fallada de l’alt tribunal és ferm i contra aquest no cap ja cap recurs.

​La sentència del Tribunal Suprem ratifica la decisió que a l’abril de l’any 2020 va dictar la secció segona de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana amb l’anul·lació de la citada plaça d’intendent principal de la policia local de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria que va crear el Partit Popular mesos abans de les eleccions de l’any 2011.

​La fallada del Tribunal Superior de Justícia valencià admetia l’any 2020 el recurs d’apel·lació interposat pel propi consistori de Riba-roja de Túria contra una decisió anterior en la qual s’estimava el recurs de l’empleat que, en el seu moment, va guanyar la citada plaça funcionarial. Aquesta decisió va ser recorreguda en cassació davant el Suprem que ara ha validat la fallada anterior.

​Els fets que van originar la fallada arranquen al febrer de l’any 2011 quan l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, governat llavors pel Partit Popular, va crear pocs mesos abans de les eleccions locals la plaça d’intendent, així com altres cinc places municipals a més de decretar una pujada salarial mitjana del 3’2%, molt superior al 0’3% que fixava l’índex de preus al consum (IPC) per a tots els treballadors.

​L’Advocat de l’Estat va recórrer la creació de les sis places de funcionaris, així com el pressupost i la relació de llocs de treball (RPT) que va crear el llavors govern de Partit Popular l’any 2011 en entendre que totes aquestes decisions no estaven justificades i contravenien algunes de les disposicions contemplades pel govern central en matèria pressupostària i laboral.

​No obstant això, l’aspirant que va guanyar la plaça va començar a ocupar-la l’any 2012 fins que al gener de l’any 2015 va sol·licitar una comissió de serveis per a exercir la mateixa categoria professional en el veí municipi de Manises en qualitat de comissió de serveis que es va prolongar fins a gener de 2016, data de venciment de la citada comissió de serveis.

​L’equip de govern de Riba-roja de Túria de l’any 2016 es va oposar al retorn de l’empleat municipal a la plaça d’intendent en entendre que una sentència judicial del Tribunal Suprem anul·lava la citada plaça professional, així com la pujada salarial molt per damunt de l’IPC vigent en aquells moments al costat de la creació de diversos llocs de treball en el consistori.

​El Tribunal Superior de Justícia afirmava en una sentència del 29 de febrer de 2016 que l’amortització de la plaça d’intendent principal a Riba-roja de Túria “compleix la fallada que va tindre lloc referit a aquesta plaça” i subratlla que “manca de suport jurídic que l’interessat gaudi d’una plaça i ocupe un lloc de treball inexistent conformement a dret i que ja s’havien amortitzat”.

​No obstant això, a l’octubre de l’any 2017 el mateix Tribunal Superior de Justícia valencià va estimar el recurs interposat per l’interessat contra la presumpta denegació de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per a readmetre’l en el seu lloc. No obstant això, l’ajuntament va recórrer la decisió davant el TSJ que a l’abril de l’any 2020 va ratificar la decisió del consistori i va rebutjar les peticions del demandant que va recórrer davant el Suprem.

​L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha manifestat que la decisió del Suprem “ve a confirmar la il·legalitat del govern del PP en crear les citades places i pujar els sous per damunt de l’IPC i, al mateix temps, es ve a ratificar la postura de l’actual executiu local que ha obrat, en tot moment, per a defensar els interessos generals de l’ajuntament”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà