Riba-roja instal·larà sensors en els fanals que s’apagaran i encendran en funció de la llum solar

farolas ribarroja

Tots els edificis municipals tindràn limitadors de temperatura

L’Ajuntament de Riba-rojaha creat una comissió municipal sobre eficiència energètica amb l’objectiu de posar en funcionament les mesures contingudes en el decret del govern sobre estalvi i reducció de la dependència del gas natural. Aquesta taula de treball municipal estarà presidida per l’alcalde, el regidor de Medi Ambient i tres enginyers municipals.

L’equip de govern ha anunciat mesures concretes que permetran, segons les primeres previsions, un estalvi notable en la despesa en energia elèctrica durant els pròxims mesos a través de sensors i reductors que s’instal·laran en l’enllumenat públic. A més, es duran a terme altres iniciatives enfocades a reduir, també, la despesa energètica en els edificis i instal·lacions de titularitat pública.

Les mesures abasten diversos principis de sostenibilitat econòmica a l’empara del reial decret llei 14/2022 que ha entrat en vigor aquest dimecres i que se centren, a més, en l’àmbit del transport, en matèria de beques i en ajudes a l’estudi, així com mesures d’estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica sobre el gas natural, després de les últimes previsions que anuncien problemes de proveïment del mercat rus.

L’Ajuntament instal·larà sensors en l’enllumenat públic de tal forma que les llums només es connectaran quan no existisca llum solar i s’apagaran amb l’existència de l’energia solar ja que en l’actualitat funcionen a través d’un sistema de rellotge horari, és a dir, es connecta i s’apaga a una hora determinada i fixada prèviament, sense tindre en compte la llum solar. Així, es pretén un estalvi de l’energia tant en totes les estacions de l’any. Aquest sistema afectarà els polígons industrials de Riba-roja que aglutinen més de 2.000 empreses, el nucli urbà i les àrees residencials.

El reial decret del Govern d’Espanya contempla, a més, mesures d’estalvi energètic com la limitació de l’aire condicionat a l’estiu amb un màxim de 27 graus de temperatura i, d’altra banda, amb 19 graus a l’hivern, tant en l’àmbit comercial com en els edificis públics. Aquestes mesures es completen amb l’obligació d’apagar els aparadors i tots els edificis de titularitat municipal a partir de les 22 hores.

L’Ajuntament instal·larà, per part seua, sistemes automàtics en tots els edificis i instal·lacions municipals que permetran complir les mesures d’estalvi energètic amb limitadors de temperatura tant a l’hivern amb un màxim de 19 graus en la calefacció central, així com a l’estiu amb els 27 graus de temperatura en els sistemes de refrigeració municipal. A més, s’instal·laran termòmetres en els despatxos i en les diverses estades dels edificis municipals que informaran a cada moment de la temperatura en temps real.

L’alcalde Robert Raga ha subratllat “el compromís que aquest equip de govern ha demostrat des de fa anys amb les mitjanes d’estalvi energètic com a manera d’augmentar el respecte cap al nostre medi ambient i, també, per a complir totes les mesures i els paràmetres continguts en els pactes d’alcaldes i els compromisos de reducció de les emissions de diòxid de carboni, a més, dels diversos plans signats i rubricats en aquest àmbit”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà