Riba-roja obri el procés dels seus Pressupostos Participatius

Presupuestos Participativos Riba-roja

La ciutadania podrà decidir a què es destina 560.000 euros

L’Ajuntament de Riba-roja ha obert fins al 23 d’octubre el procés públic que recollirà les propostes ciutadanes que es materialitzaran en actuacions dins dels Pressupostos Participatius 2022.

Els pressupostos participatius són un procés democràtic de participació i gestió del municipi, on la ciutadania decideix de manera directa a què es destina una part del pressupost municipal i poden deixar les seues propostes. Per a aquesta convocatòria compta amb 560.000 euros de pressupost.

Aquesta iniciativa duta a terme en el municipi per sisé any, té com a objectiu que els majors de 16 anys empadronades en Riba-roja puguen decidir de manera directa sobre el model de ciutat de manera telemàtica accedint a la web participa.ribarroja.es.

L’acció compta de tres fases. En primer lloc s’ha obert el procés de propostes perquè els ciutadans expressen en el que els agradaria que s’invertira el pressupost municipal. En la segona fase, del 24 d’octubre al 14 de novembre, els tècnics de l’ajuntament estudiaran i valoraren la viabilitat de les propostes i finalment es publiquen les propostes seleccionades per a la votació prevista per a la setmana del 21 de novembre.

Una característica d’aquesta nova edició dels pressupostos participatius és la integració de propostes ciutadanes que vagen enfocades a l’acceleració dels objectius de desenvolupament sostenible, des del consistori es proposa als ciutadans que traslladen propostes enfocades a donar compliment als ODS i siguen àmbit competencial de l’ajuntament, com per exemple: la instal·lació d’aparells biosaludables, noves zones verdes, millora i instal·lació de nous parcs infantils, plantació de nou arbrat, infraestructures urbanes sostenibles als carrers, places o carril bici.

“Convide a aportar les idees i propostes a aquest procés i agraïm la participació de les persones per a sumar a una Riba-roja que avança i està cada vegada més prop de les persones”, apunta l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà