Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

El centre de salut de Riba-roja incorpora a un metge més

ambulatorio ribarroja

El departament de salut realitza una distribució de les cartilles per a baixar el contingent de cada facultatiu

El centre de salut de Riba-roja comptarà amb un metge que s’incorporarà a la plantilla la setmana vinent. Així ho ha anunciat la Comissionada del Departament de Salut de Manises, Emília Sánchez, en la reunió amb l’alcalde Robert Raga, a la qual va assistir també el coordinador del Centre de Salut, Javier López.

Aquesta mesura es realitza “per a garantir una atenció i dedicació de qualitat, sense demora i accessible del servei sanitari”, segons la comissionada, qui va assegurar que el repartiment de cartilles es realitzarà tenint en compte als majors, crònics o amb patologies més greus, als quals no els afectarà el canvi de metge de família.

En les pròximes hores, els veïns de Riba-roja afectats pel canvi de metge rebran en els seus domicilis una carta informativa i posteriorment una altra missiva que inclourà l’adhesiu identificador de SIP amb les dades actualitzades.

El centre de salut compta amb 13 facultatius, que s’incrementaran en tres amb la posada en marca del nou centre de salut que es construirà en Pacadar. D’aquesta manera, els dos centres tindran capacitat per a donar una cobertura assistencial a 30.000 persones.

La Generalitat invertirà en les noves instal·lacions 6 milions d’euros. Disposarà de 10 metges de família, tres pediatres, 11 infermers/as, dues matrones, tres TCAE, cinc auxiliars administratius, un treballador social i dos zeladors. El Punt d’Atenció Continuada (PAC) estarà format per 2 metges, 2 infermeres, 1 MIR i un zelador de guàrdia.

Les instal·lacions estaran dotades dels serveis de medicina de família i àrees de pediatria, atenció a la dona, treball social, extraccions i urgències. A més disposarà d’un punt SAMU.

Està previst que abans de finalitzar l’any concloga la redacció del projecte i durant el primer semestre de 2023 es liciten les obres.

L’alcalde Robert Raga ha agraït la proposta de Sanitat de “incrementar amb un metge més l’actual plantilla del centre de salut, que millorarà a qualitat del servei sanitari, mancant la incorporació de la resta de facultatius que s’incorporaran amb el nou centre de Pacadar”.

Raga ha afegit “hem treballat insistentment, i des de la unitat plenària, per aconseguir la construcció del nou centre que oferirà un servei digne i adequat a la població que tenim”

Durant la reunió, Raga va traslladar a la comissionada els problemes existents respecte a la demora del servei d’ambulància en el municipi, situació que es revertirà amb les noves instal·lacions, en les quals està dotat un punt SAMU.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà