Pressupostos Participatius: millora dels carrers i més arbres

Presupuestos Participativos Riba-roja

Riba-roja aconsegueix els 3.502 vots dels veïns 

L’Ajuntament de Riba-roja ha conclòs el procés de la VI edició dels Pressupostos Participatius 2022 amb uns resultats que aconsegueixen una participació de fins a 3.502 vots dels ciutadans, és a dir, un 27% que, en els corresponents a l’exercici de 2020, l’última edició realitzada en la qual van prendre part 2.743 persones. D’aquesta manera, els ciutadans han triat el destí dels 560.000 euros en projectes i obres municipals que es duran a terme al llarg dels pròxims mesos.

En el procés de participació s’han votat 45 propostes, de les quals 10 corresponen al nucli urbà i les restants formen part de les votacions de les zones residencials. Dels 3.502 vots hi ha 2.664 vots que s’han emés per residents del nucli urbà mentre i els restants de les urbanitzacions.

Els majors de 16 anys empadronats poden realitzar propostes concretes per a millorar el municipi i, a continuació, votar aquelles que puguen resultar més útils en benefici de la localitat.

Al nucli urbà s’han decantat per realitzar rebaixes d’accessibilitat en voreres que no compleixen la normativa per a garantir el pas natural de persones amb mobilitat reduïda (306 vots), el fresat i asfaltat dels carrers (300 vots), la instal·lació de papereres de reciclatge amb depòsits diferents (212 vots), la plantació d’arbres per a augmentar les zones d’ombra (195 vots), a més d’ombra en el centre d’informació juvenil (173 vots), major il·luminació en el pàrquing del centre de salut (167) o la plantació d’arbres en el carril-bici a l’altura de les pista de pàdel (161 vots), entre altres.

Quant a les urbanitzacions, en Masia de Traver es reclama la instal·lació de sistemes de gestió intel·ligent de l’enllumenat públic (96 vots), reparar les foradades del carrer ermita (81 vots) o l’arranjament dels rams de vorera del carrer Segura (26 vots). A València la Vella se sol·licita la creació d’una àrea de calistenia (55 vots) i l’asfaltat dels accessos a les ruïnes visigodes.

Els Pous es decanten per la pèrgola amb mobiliari urbà i adequació del sòl del parc (30 vots), el reasfaltat del carrer els Pous (23 vots) o la millora en senyalització vertical (6 vots).

En la Reva Oliveral destaquen l’enjardinament amb plantació i arbratge apte per a períodes de sequera (72 vots), l’arranjament de les foradades en les voreres (48 vots) o la il·luminació del carril-bici (39 vots).

En Santa Rosa-Clot de Navarrete destaquen la reparació d’asfaltats i voreres (28 vots), o la renovació de parcs infantils. En Montealcedo la primera proposta advoca per la reparació d’asfaltats i voreres (33 vots), la renovació de parcs infantils o el pas de vianants intel·ligents i en Santa Mónica-El Molinet-Gallipont la primera sol·licitud és la reparació d’asfaltats i voreres (12 vots), renovació de parcs infantils (12 vots) o les millores en senyalització (11 vots).

L’àrea de Entrenaranjos destaquen per la sol·licitud de l’asfaltat del carrer 105 (16 vots), l’adequació del parc de la pineda (13 vots), la instal·lació de papereres de reciclatge (11 vots) o la urbanització dels voltants del centre social (11 vots).

En la Llobatera-Carrasqueta-Pou d’Escoto-Carasols-Canya Anguila i Collado destaquen l’asfaltat del sector 15 i col·locació de fanals (44 vots), l’asfaltat de camins principals d’accés a disseminats (39 vots), la numeració d’habitatges en la Canya Anguilla (30 vots) o la redacció del projecte de carril ciclopeatonal en la Llobatera.

L’alcalde Robert Raga ha subratllat que el projecte de pressupostos participatius “és una iniciativa pionera i molt important per al nostre municipi i suposa el compromís ferm i decidit d’aquest equip de govern per fomentar la participació dels veïns a l’hora d’elaborar i confeccionar el model de ciutat que volen amb els projectes, obres i serveis adequats a cadascuna de les àrees existents en tot el terme”.









Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà