El col·le xec repartirà 200.000 euros per a la compra de material i extraescolars

Col·le xec Riba-roja

Riba-roja obri el termini de sol·licitud fins al 23 de juny

L’Ajuntament de Riba-roja ha obert el termini de sol·licitud del col·le xec fins al 23 de juny. Els empadronats en el municipi ja poden sol·licitar aquesta ajuda municipal per a material escolar i extraescolar, que enguany compta amb un notable increment de pressupost de fins a un 74% respecte a l’any passat.

200.000 euros del pressupost municipal és la quantitat que el consistori ha destinat per a ajudar a garantir que els escolars puguen disposar dels materials escolars necessaris durant el pròxim curs. La quantitat econòmica establida s’ha fixat en 50 euros en el cas de l’ajuda sobre material escolar mentre que les ajudes sobre adquisició de material, equipaments i accessoris extraescolars tindrà una import d’altres 30 euros.

La present edició del col·le xec va dirigida a escolars empadronats en el municipi de Riba-roja, nascuts entre els anys 2008 i 2020 (tots dos inclusivament), matriculats en Educació Infantil de segon cicle, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria o Centres Específics d’Educació Especial. S’inclouen també els escolars empadronats en el municipi de Riba- roja, nascuts en 2006 i 2007 que estiguen matriculats en Educació Secundària Obligatòria per haver repetit algun curs.

El destí de l’ajuda és exclusivament material, equipament i accessoris per al necessari desenvolupament d’activitats escolars i extraescolars, com ara uniforme, calçat, motxilles, bossa endrece, bossa deporte, instruments musicals, equipament esportiu, material pintura, diccionaris, llibres de lectura i llibres no inclosos en la *Xarxa de *Llibres i sol·licitats pels centres.

En la passada edició del col·le xec es van concedir un total de 1.719 xecs que van repartir els 115.000 euros de pressupost amb la qual comptava la iniciativa. “Enguany hem incrementat en 85.000 euros de la partida destinada al col·le xec, amb l’objectiu de poder ajudar a les famílies en l’adquisició de material per al desenvolupament de les activitats escolars i extraescolars, apostant per les polítiques centrades en la distribució de recursos entre aquelles famílies que més el necessiten” – apunta l’alcalde Robert Raga.

Els beneficiaris de les ajudes han de complir una sèrie de requisits generals com ara respectar el període de presentació de la sol·licitud, estar empadronat a Riba-roja de Túria almenys el pare, la mare o el tutor legal i el menor objecte de l’ajuda i no superar una renda de la unitat familiar superior a huit vegades l’indicador públic de renda d’efectes múltiples anual calculat en catorze pagues segons la declaració de l’IRPF de l’exercici de 2022.

Les ajudes es concediran a partir dels barems establits, com les circumstàncies econòmiques sobre la renda de la unitat familiar referenciada amb el IPREM i les circumstàncies soci-familiars com a orfandat absoluta, fills de famílies monoparentals, discapacitats en algun membre familiar o les famílies nombroses.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà