Riba-roja, orgullosa i diversa

El consistori ha celebrat el Dia de l’Orgull en la elaborant el seu primer Pla Municipal LGTBI

Sota el lema “Riba-roja, orgullosa i diversa” L’Ajuntament de Riba-roja ha celebrat hui 28 de juny, el Dia de l’Orgull. Aquest matí la regidor d’Igualtat, Raquel Pamblanco ha llegit un Manifest Institucional a les portes del consistori i durant el matí s’ha instal·lat en la Plaça de l’Ajuntament un punt Arcoiris d’assessorament i acompanyament al col·lectiu LGTBI. A més durant aquesta última setmana s’han pogut veure il·luminats amb la bandera LGTBI el recentment renovat edifici municipal “Territori Jove” i les rotondes d’accés al municipi.

L’Ajuntament de Riba-roja manifesta una vegada més el seu compromís amb els drets i el benestar del col·lectiu LGTBI. I no es tracta només d’un eslògan, ja que el consistori treballa actualment en la redacció del seu primer Pla Local LGTBI, que es portarà a Ple en pròximes dates. Aquest primer Pla Municipal LGTBI constitueix un important avanç en la defensa dels drets i les llibertats de les persones LGTBI, així com una actualització i avanç en les polítiques d’igualtat, educació, inclusió i la diversitat en tots els seus vessants.

El document es constitueix com un punt crucial en la millora de la qualitat de vida de les persones LGTBI del municipi i s’utilitzarà com a referència d’actuació pràctica sobre les necessitats específiques del col·lectiu. En la primera fase d’elaboració del diagnòstic, es va dur a terme un estudi tant quantitatiu com qualitatiu, que ha permés visibilitzar la situació actual i les necessitat del col·lectiu LGTBI en la població, responent a les qüestions que afecten la vida diària d’aquestes persones. A través d’aquesta metodologia, s’ha pogut confeccionar aquest I Pla Municipal, que proposa mesures concretes en la línia de respondre a aquestes necessitats i sensibilitzar a la població de Riba-roja de Túria per a la normalització i atenció a la diversitat afectiu-sexual i de gènere.

“Una Riba-roja orgullosa i diversa es construeix cap avant i sense reculades. Hui gaudim d’una societat inclusiva i integrada, però aquesta pot estar en perill, si no es continua respectant els drets de les persones. La nostra missió com a govern i a través de la regidoria d’Igualtat, és clara, que aquests avanços que tant ens ha costat arribar, siguen protegits amb plans i ordenances, perquè la nostra societat continue sent igualitària, inclusiva i integradora.” – assenyala la regidor d’Igualtat, Raquel Pamblanco.

Des del municipi, a través de l’àrea d’Igualtat es treballa en campanyes anuals, amb diferents accions durant tot l’any. Dues jornades amb punts Arc de Sant Martí en el Mercat Municipal i el mercat ambulant van donar visibilitat a la commemoració el passat 17 de maig del Dia Internacional contra l’Homofòbia, Bifòbia i Transfòbia. En Riba-roja pots trobar en diversos edificis municipals “Roll Ups” on “l’homofòbia també es mesura” i a més, acaba de finalitzar el curs gratuït amb formació de 30 hores 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà