Riba-roja presenta la ‘Guia de Prevenció per a Famílies en Bullying i Ciberbullying’

guia buling Riba-roja

La guia municipal es gratuïta i descarregable

L’Ajuntament de Riba-roja fa un pas avant en la lluita contra l’assetjament escolar amb la presentació de la ‘Guia Municipal de Prevenció per a Famílies en Bullying i Ciberbullying’. L’acte de presentació va tindre lloc al Castell, i va comptar amb la participació de l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, i l’educadora social del SPIF (Servei de Prevenció i Intervenció a Famílies) de l’àrea d’Acció Social, Lidia García.

Continuant amb el compromís de la prevenció, s’ha desenvolupat aquesta guia especialment pensada per a pares i mares, com una eina fonamental en la lluita contra l’assetjament escolar des de la llar, un recurs essencial, ple d’informació i estratègies per a abordar aquesta problemàtica de manera efectiva. “Durant aquest any s’estan duent a terme accions des d’una perspectiva de responsabilitat social i comunitària enfront del bullying, un nou enfocament ja que normalment es focalitza en els col·legis i instituts, i en Riba-roja s’ha pres el camí de treballar la consciència social, ja que es tracta d’una problemàtica hem d’abordar com a societat”, apunta Raga.

Dirigit al col·lectiu d’avis i àvies, el març passat es va dur a terme la xarrada charla ‘Los abuel@s frente al bullying’, on es van abordar les diferències distintives entre les generacions actuals i es van brindar pautes sobre com ajudar des de l’experiència davant aquesta problemàtica. A més, es van exposar eines i recursos disponibles per a combatre l’assetjament escolar, oferint estratègies pràctiques i efectives per a intervindre i fer costat als qui ho necessiten.

Accions anteriors i futures

Aquest compromís de l’Ajuntament de Riba-roja amb la prevenció del bullying s’ha materialitzat en diverses accions prèvies, com ‘Escape Room’ tematizado en el bullying que va recórrer els col·legis de primària en 2023, així com projeccions de pel·lícules i la promoció de recursos municipals en instituts de secundària.

Mirant cap al futur, l’Ajuntament està treballant en la creació d’un protocol municipal relacionat amb la violència en la infància, reafirmant el seu compromís continu amb la seguretat i el benestar dels xiquets i joves del municipi.

La ‘Guia Municipal de Prevenció per a Famílies en Bullying i Ciberbullying’ està disponible per a descarregar en la web de l’Ajuntament, i es pot recollir una guia en format físic en La Botaia de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Enllaç de descàrrega: http://www.ribarroja.es/contenidos.downloadatt.action?id=1636487

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà