Compromís, Vox i PP donen a l’alcaldia a l’única regidora d’UCIN a Sant Antoni de Benaixeve

alcaldesa SAB

Enrique Santafosta (AISAB) perd l’alcaldía

En el ple de Sant Antoni de Benaixeve ha saltat la sorpresa. Tots els partits s’han unit per a evitar que Enrique Santafosta (AISAB), malgrat haver sigut el més votat en les eleccions del 28M, continuara com a alcalde després de huit anys de govern.

A pesar que el pacte de tots contra Santafosta semblava complicat en haver de posar-se d’acord els regidors del PP, Guanyem -Compromís, Plataforma i Podemos-, Vox i UCIN, ha tirat avant.

Tots els partits amb representació -a excepció d’AISAB- han votat a l’única regidora d’UNCIN, Eva Tejedor, exregidora d’AISAB en el primer govern de Santafosta, com a nova alcaldessa.

Teixidor, que s’ha convertit per sorpresa en la primera alcaldessa de la història del municipi de Camp de Túria, ha donat les gràcies a Vox, PP i de Guanyem perquè “han sabut deixar a un costat les seues diferències ideològiques, anteposant el benestar del poble i dels nostres veïns”.

A partir d’ara s’obri un nou període en el qual *UCIN haurà de conformar el nou govern.

La majoria absoluta està en set regidors i els quatre partits sumen 8, el PP té tres i Compromís i Vox tenen dos cadascun i UCIN, un.

Per la seua part AISAB que tenia cinc no ha pogut arribar a un acord amb cap de les restants forces polítiques, ni tan sols ha aconseguit alguna abstenció que li haguera permés governar en minoria.

En la votació d’elecció a alcalde, Enrique Santafosta ha obtingut els cinc vots del seu partit i Eva Tejedor, candidata d’UCIN set vots, ja que hi ha hagut un vot en blanc d’un regidor del PP que ha seguit les directrius del Partit Popular a a nivell comarcal i provincial, segons han explicat fonts populars.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà