Serra bonificarà les plaques solars i els vehicles elèctrics

carregador de vehicles elèctrics serra5

Es bonificarà l’IBI urbà en un 40% al veïnat que instal·len plaques solars a les seues vivendes

L’Ajuntament de Serra bonificarà a la ciutadania que instal·le plaques solars per a autoconsum i als vehicles elèctrics. D’aquesta manera es bonificarà l’IBI urbà un 4% al veïnat que implanten instal·lacions generadores d’energia renovable per a autoconsum a les seues vivendes durant dos períodes impositius posteriors al reconeixement de la bonificació.

La bonificació també serà del 40% per a l’impost de construccions, instal·lacions i obres preceptiu per a dur endavant qualsevol instal·lació.

El plenari de l’ajuntament també va aprovar la modificació de l’ordenança que regula l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, conegut com a impost de circulació, de manera que es rebaixarà en un 50 % la quota als vehicles elèctrics, de pila de combustible o d’emissions directes nul·les o vehicles híbrids endollables durant els cinc períodes impositius des de la seua primera matriculació.

A més durant el mateix període es bonificarà en un 25% addicional la quota anual dels vehicles les emissions oficials en CO₂ dels quals no siguen superiors a 120 gr/km.

En paraules de l’alcaldessa Alicia Tusón, “aquestes mesures s’alineen amb els objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030 i tracten d’incentivar la transició cap a energies més netes i respectuoses amb l’entorn.”

Les modificacions seran enviades al BOP i durant 30 dies estaran en exposició pública perquè es puguen consultar. Les bonificacions entraran en vigor després de la seua publicació íntegra al butlletí oficial.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà