Un veí de Serra ja explota una primera parcel·la del banc de terres

banco de tierras serra

L’Ajuntament vol recuperar les explotacions agrícoles de les hortes de Tóixima i Ria

El banc de terres de Serra comença a donar els seus primers fruits per recuperar les xicotetes explotacions agrícoles de les hortes tradicionals de Tóixima i Ria i els conreus tradicionals com el cirerer, llimeres o l’olivera.

El primer contracte per un período de 10 anys es va signar el 30 de març per a una parcel·la que ja està en plena reactivació a l’horta històrica de Ria. Es tracta d’una explotació de 1.722 metres quadrats que la propiètaria va cedir al banc de terres que gestiona l’Ajuntament de Serra i que conrea ja un veí de la localitat.

El banc de terres, que posa en relació els propietaris de terra en retrocés productiu amb les persones que tenen la voluntat de recuperar les terres, té inscrites 11 persones com a demandants tant del dins com de fora del municipi.

Està prevista la formalització d’un nou contracte de sessió de terres i un altre més està preparat per a remetre a la pròxima reunió del Consell Agrari Municipal perquè valide la parcel·la.

“Arribar fins ací ha estat un treball molt llarg. És complicat que les persones propietàries de terrenys que no usen els cedisquen, però amb este primer pas, de segur que més persones s’animen” manifesta l’alcaldessa, Alicia Tusón.

La socialista ha destacat que la Regidoria d’Agricultura i Consell Agrari Municipal estan fent un gran treball per recuperar el mosaic agrícola del nostre poble començant per les hortes islàmiques de Ria i Tóixima”.

La posada en marxa del banc de terres s’emmarca dins les polítiques que du endavant l’Ajuntament de Serra per recuperar els usos tradicionals del terme municipal en la línia d’una gestió forestal i agrícola sostenible. D’aquesta manera s’ha recuperat el pasturatge i s’ha concedit també l’aprofitament d’una zona de forest d’acord amb el Pla d’Ordenació Forestal que té redactat el consistori.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà