Goya Gallery cuina la millor olla amb carabassa

olla carabassa 2023
FOTO: PAU TINEO/INFOTÚRIA

Doblet del Chaparral de Serra i Mosaic de Meliana, segon i tercer premi d’olla i postres

Galeria de fotos del concurs d’olla de carabassa

El restaurant Goya Gallery de València s’ha proclamat guanyador del tercer Concurs Nacional d’Olla amb Carabassa Vicente Granero-Vila de Serra, dotat amb 1.000 euros, que s’ha celebrat este matí a Serra.

El Chaparral de Serra i Mosaic de Meliana han fet doblet i han quedat segon i tercer tant al concurs d’olla com a la modalitat de postre amb fruita de la tardor.

Sequial 20 de Sueca ha obtingut el primer premi en la modalitat de postre amb fruita de la tardor, dotat amb 500 euros.

La competició professional du el nom de Vicente Granero, referent gastronòmic de Serra i vol recuperar este plat típic de la gastronomia popular serrana: l’olla amb carabassa.

El certamen està dins les segones jornades gastronòmiques de la carabassa: tradició i innovació i s’ha pogut celebrar després d’uns anys de paró i en un any en què Granero acaba la seua vida professional i cedeix el testic a la seua dona, Mónica.

Un jurat professional presidit pel cuiner Juan Gorrea de La Taula de Llíria i amb Rafa Vidal, del restaurant Levante de Benissanó, ha sigut l’encarregat de puntuar els diferents plats a concurs.

L’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha manifestat que “el certamen vol consolidar-se com un referent dels concursos gastronòmics” i que el municipi “treballa per donar una oferta molt variada al visitant i turista que ve al nostre poble a disfrutar de la natura, del patrimoni i com no, de la gastronomia.”

Els restaurants participants s’han donat cita a les 10:30 hores a la plaça de la S.M. La Primitiva per competir pel guardó. L’olla amb carabassa és un plat de la cuina tradicional serrana i té com a principal ingredient la carabassa. Fesols, creïlles, napicol i arròs acompanyen també este plat que es pretén fomentar i donar a conéixer.

Al certamen han competit 12 restaurants: Restaurant Juan XXIII de Benifaió; els restaurants de València, Binhui food, Can Valear i Goya Gallery; Chef Amadeo, de la platja de Gandia; Bon Aire d’El Palmar; Setaygues de Siete Aguas; El Racó i Trencadís de Meliana; Sequial 20 de Sueca i els restaurants de Serra La Garrofera i Chaparral.

La versió popular del concurs se celebrarà el 4 de novembre. A més a més, també hi ha un concurs de decoració de carabasses per a la gent més menuda.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà