‘Foc i flames’ recorre la història de les Falles fora de la ciutat de València

expo Fallas Diputación

Es podrà visitar en la Diputació els caps de setmana del mes març, el primer d’abril, i la setmana fallera

La seu de la Diputació de València, en la plaça de Manises de la capital, acull des de hui l’exposició Foc i flames. Les falles de fora de València, un homenatge a les celebracions falleres que tenen lloc als diferents municipis del territori valencià.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, acompanyat pels diputats VicentMascarell i Ramiro Rivera, ha indicat que “amb esta mostra, la Diputació posa en valor la trajectòria fallera dels municipis de la província amb més d’un segle d’implantació” i ha agraït “a tots els museus fallers, així com institucions i particulars, que han col·laborat perquè esta exposició siga una realitat”.

Així, l’avantsala dela Sala de Plens i la Sala de Respecte de la institució mostren més d’un centenar de fotografies a gran format de celebracions històriques de la festa de les falles als municipis d’Alzira, Cullera, Gandia, Sagunt, Sueca, Torrent i Xàtiva, on més prompte es van fer falles després de la capital.

A més, l’exposició inclou altres elements com llibrets, revistes, catàlegs, esbossos, cartells i partitures, alguns d’ells amb més d’un segle d’història, i fins a ninots procedents de diferents museus fallers de la província.

D’esta manera Foc i flames. Les falles de fora de València, permet conéixer millor l’origen i la tradició fallera d’estes ciutats: des dels seus moments inicials, passant per l’apoteosi festiva dels anys trenta, el temps de postguerra i la nova etapa d’expansió dels sixanta.

La mostra romandrà oberta al públic fins al pròxim 3 d’abril, i es podrà visitar amb accés gratuït, els quatre caps de setmana del mes de març i el primer d’abril; a més, romandrà oberta entre el 12 i el 19 de març en horari de 10 a 14 i de 16 a 20 hores.

En la producció han col·laborat –entre altres–Edicions Tívoli, Biblioteca de Sueca, Museu Faller de Gandia, Federació de Falles de Gandia, Junta Local Fallera de Sagunt, Museu Faller d’Alzira, Institut d’Estudis Fallers de Xàtiva, Junta Local Fallera de Torrent, Centre de Documentació deles Falles de València i l’Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.