El Centre Cívic de Bétera obri les portes amb una inversió de 2,5 milions

Galeria 17 Fotos

Els edificis alberguen una biblioteca, una oficina administrativa, sala d’actes, d’estudis i una reguarda de Policia

Després de 15 mesos de construcció, el Centre Cívic de Bétera ja és una realitat i aquest cap de setmana obrirà les seus portes al públic. Hui, l’alcaldessa Elia Verdevío i el regidor d’Urbanitzacions, Carlos Abad, han visitat el nou espai municipal situat al carrer Turquesa de Mas Camarena per a mostrar les instal·lacions el complex soci-administratiu abans de la inauguració i la jornada de portes obertes.

Les instal·lacions, que han comptat amb una inversió de 2,5 milions d’euros, estan distribuïdes en quatre edificis sobre uns terrenys de 700 metres quadrats que alberguen una biblioteca pública, una sala d’actes, sales de reunions, d’estudi i polivalents, una oficina administrativa, una reguarda per a la Policia Local i espai d’esplai a l’aire lliure.

“L’obertura d’aquest Centre Cívic suposa un compromís renovat amb els nostres valors d’inclusió, participació i servei a la nostra ciutadania”, ha destacat l’alcaldessa durant el recorregut pel centre que pretén, des d’una arquitectura respectuosa amb l’entorn, la regeneració urbana de la zona, conformant un complex cívic i administratiu obert per a l’ús de tots els veïns de Bétera.

La zona verda, que acollirà un espai propi en el qual cada any amb motiu de la Festes d’Agost se situarà una alfábega, albergarà el cinema d’estiu.

Els edificis compten amb plaques fotovoltaiques que permeten disposar d’energia renovable aconseguint una edificació passiva que a penes consumeix energia i d’un sistema de para-sols actius que, de forma programada, protegeix de l’assolellament a les estades en els mesos de calor intensa i es retira de manera automàtica per a permetre calfar els espais en els mesos més freds.

Els paviments clars i la vegetació, així com les làmines d’aigua i l’estudi de vents associat a la posició dels edificis, contribueixen de manera efectiva a reduir l’efecte d’illa de calor i emissions de CO₂.

Les primeres activitats seran el 8 de març a les 18 hores un contacontes en anglés amb John Cannings dirigit a xiquets a partir de 3 anys en la nova biblioteca i es posaran en marxa els Clubs de Lectura Infantil, Juvenil i d’Adults.

Dispensari Mèdic

L’Ajuntament ha projectat en els terrenys annexos al Centre Cívic un dispensari mèdic auxiliar que donaria servei als veïns de la zona sud.

Tal com han avançat l’alcaldessa i el regidor “continuarem reivindicant la necessitat de comptar a Bétera amb un nou dispensari mèdic que de servei a tota la ciutadania”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà