La Diputació i les Falleres Majors donen la benvinguda a unes Falles de traca

fallas dipu

El president rep a Mª Estela Arlandis i Marina García

La Diputació de València celebra este dimecres la primera de les jornades de la seua tradicional Recepció fallera. El president de la corporació, Vicent Mompó, acompanyat per les vicepresidentes Natàlia Enguix i Reme Mazzolari, ha donat la benvinguda a “unes Falles de traca” al costat de les Falleres Majors de València, Mª Estela Arlandis i Marina García, que han protagonitzat la matinal fallera en la Diputació envoltades de les seues Corts d’Honor.

Els responsables de la institució provincial han rebut a les Falleres Majors al pati del Palau dels Scala, per a acompanyar-les a continuació al Saló de Plens, on Mª Estela Arlandis i Marina García han firmat en el Llibre d’Honor de la Diputació de València. Estela ha posat en valor el treball que realitza la institució en matèria cultural i ha assegurat en la seua rúbrica: “guardaré este dia en el meu cor”. Marina, per part seua, ha agraït a la Diputació formar part de “este gran somni que és ser fallera major de València”.

El president Mompó ha destacat el protagonisme de la Diputació en la festa com “una institució oberta als pobles, a les seues gents i per descomptat a les seues tradicions”. “Un any més, les valencianes i els valencians poden visitar-nos per a celebrar en nosaltres les Falles, que són molt importants no sols en el Cap i Casal sinó en quasi totes les comarques i en molts municipis de la província, com demostra l’exposició de ninots dels nostres pobles que pot veure’s en la Diputació fins al dia de San José”, ha assenyalat Mompó.

Per part seua, la Fallera Major de València, Mª Estela Arlandis, considera que la Recepció organitzada per la Diputació forma part ja del calendari faller, i és “una de les cites imprescindibles en estos dies frenètics que tenim l’honor de viure com a Falleres Majors”. Estela ha tingut paraules per a la seua comarca, la Vall d’Albaida, i s’ha mostrat molt il·lusionada amb “esta exposició de ninots que deixa molt clar que les Falles són una festa de la ciutat i també dels seus pobles”.

Juntes Locals Falleres

Després de la firma en el Llibre d’Honor i la visita a l’exposició ‘Ninots’, instal·lada en el Saló de Reines de la Diputació i amb entrada gratuïta fins al 19 de març, Estela i Marina han participat al costat del president Mompó, Enguix i Mazzolari i diputats de la corporació, en la recepció a les Juntes Locals Falleres.

A ritme de xaranga, mig centenar de juntes d’altres tants municipis, en representació de 450 comissions, estaven convocades a un dels actes centrals de la institució amb motiu de les Falles, destacant la importància de la festa a les comarques valencianes.

Per al dijous queda la segona jornada de la Recepció organitzada per la Diputació, a la qual estan convidades totes les comissions de la província, incloses les del Cap i Casal. La plaça Manises torna a convertir-se estos dies en epicentre del món faller, en esta ocasió amb el lema triat pel govern provincial en les seues primeres festes al capdavant de la institució: ‘Unes Falles de traca’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà