L’ordenança d’animals multa amb 18.000 euros els maltractaments

perros

L’Ajuntamento de Vilamarxant actualitza la norma de 1999

L’Ajuntament de Vilamarxant ha posat en marxa una campanya per a informar sobre els comportaments permesos, recomanats i sancionables dels propietaris d’un animal de companyia. Els missatges es troben en l’actualització de l’Ordenança de Tinença i Protecció d’Animals de Companyia que entra en vigor en febrer.

Aquesta setmana s’han instal·lat als fanals banderoles amb la llegenda “el pipi em destrueix” per a evitar les miccions dels gossos en el mobiliari urbà. Al respecte, la nova ordenança indica que el propietari d’un animal de companyia ha de portar-lo a orinar a les zones adequades i que no suposen brutícia en l’entorn, com ara a la vora de la calçada o als embornals de la xarxa de clavegueram.

També s’han repartit ‘replega caques’ de cartó biodegradable, ja que l’ordenança prohibeix deixar els excrements dels animals al carrer.

En ambdós casos, el no compliment de la norma comporta 200 euros de multa.

La campanya també inclou el repartiment de tríptics informatius i de cartells a les clíniques veterinàries com a una guia de bones pràctiques. En el fullet s’indica la necessitat que l’animal dispose de tots els tractaments veterinaris i les cures per part dels propietaris.

També es remarca l’obligació de registrar les mascotes al cens municipal.
L’ordenança aprovada al ple municipal de gener i que adequa l’anterior de 1999 a la realitat actual, contempla multes de 600 euros en cas d’incomplir l’obligació d’identificar els animals potencialment perillosos i de 2.500 euros per tindre’ls sense llicència; i sancions d’entre 6.010 i 18.030 euros per a aquells casos de maltractament o agressions físiques o psíquiques als animals.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà