Agricultors de Vilamarxant exigeixen solucions al govern davant la pèssima campanya

Agricultores Camp de Túria

Es tracta de la segona ocasió en que es concentren a causa de la taronja africana

Els agricultors citrícoles de Vilamarxant van reclamar ahir a l’Administració Estatal que adopte mesures urgents davant la pèssima campanya com a conseqüència, entre altres factors, de l’arribada de taronja dels països del nord d’Àfrica.

Esta és la segona ocasió en la qual el sector citrícola de Vilamarxant es manifesta a les portes de l’Ajuntament per a protestar contra l’entrada massiva de productes que estan arruïnant la producció valenciana.

La totalitat de partits polítics que formen el ple de Vilamarxant, amb l’alcalde Jesús Montesinos al capdavant, van participar en esta concentració que va acabar amb la lectura d’un manifest en el saló de plens.

A l’interior del saló de plens, Eliseo Sanz, regidor de promoció econòmica, va llegir la moció conjunta de tots els partits que serà presentada en el pròxim ple del 31 de gener.

En esta, entre altres exigències, se sol·licitarà la modificació de l’acord de l’Associació Econòmica signat per la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països d’Àfrica Meridional, reforçar les mesures de defensa fitosanitària dels cítrics europeus, millorar el funcionament de la cadena alimentària, reclamar el suport del Govern espanyol a les administracions i parts afectades per la crisi del sector citrícola valencià emplaçant-lo al fet que lidere davant la Comissió Europea un procés de renegociació amb els països de Àfrica Meridional o aplicar la clàusula de salvaguarda.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà