Banner papereria Ruiz

Una exhibició de pilota per conscienciar de la importància de mantindre neta Vilamarxant

El pilotaris professionals Puchol II, Nacho i Víctor participen en la jornada dirigida a l’alumnat

Els col·legis CEIP Horta Major, San Francisco i Santo Domingo i el CEIP La Pea de Vilamarxant van participar ahir en una exhibició de pilota valenciana en el trinquet municipal, que va comptar amb la presència dels jugadors professionals Puchol II, Nacho i Víctor.

Esta activitat està emmarcada en la campanya d’educació ambiental “Entre totes i tots, fem poble”, posada en marxa per l’ajuntament, amb la col·laboració de la gestora de residus TETma.

L’objectiu principal és sensibilitzar des d’edats primerenques sobre la correcta separació dels residus domèstics per al seu reciclatge i sobre la importància de mantindre netes els carrers.

Més de 150 alumnes i alumnes de tercer i quart de Primària de la localitat han gaudit d’esta activitat en el qual han realitzat diverses activitats i jocs relacionats amb el món de la pilota valenciana, esport molt arrelat a Vilamarxant.

Després de l’exhibició de pilota valenciana, s’ha recollit tot el material usat per al seu posterior reciclatge, com a exemple que cada residu té el seu propi contenidor. Així, els educadors i educadores ambientals han recordat que el contenidor groc és per als envasos de plàstic, llandes i brics; el blau, per a paper i cartó; i el verd, per a botelles i pots de vidre.

La campanya “Entre totes i tots, fem poble” també pretén sensibilitzar sobre l’abandó de trastos vells, tant en la via pública com en abocadors incontrolats, que intoxiquen el patrimoni natural. Per a això es posa l’accent principalment en els horaris i punts establits per a depositar cada tipus de residus, com traure el fem a partir de les 20 hores per a evitar mals olors, la poda els diumenges a la nit o els trastos vells els dilluns a la nit.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.