La Dansa dels Pastorets de Vilamarxant celebra 40 anys de la seua recuperació

El dia de Nadal es representa el ball folklòric, un dels més antics de la comarca

El passat 25 de desembre, Dia de Nadal, va ser una data de celebració a Vilamarxant. I és que, la Dansa dels Pastorets ha celebrat la seua 40 aniversari des que fora recuperada l’any 1979 gràcies a la recopilació d’informació oferida per les persones majors que van tindre algun contacte amb el ball.

En la dècada dels 50 la Dansa dels Pastorets va deixar de realitzar-se. Més de 25 anys més tard va tornar als carrers de la localitat per a quedar-se definitivament. Gràcies a l’Ajuntament, el Quadre Artístic i, principalment, les persones que van oferir la informació necessària es va recuperar uns dels béns culturals de la comarca del Camp de Túria.

Els carrers de Vilamarxant van disfrutar de la Dansa dels Pastorets aquell 25 de desembre de 1979 i, 40 anys més tard, continua sent un esdeveniment que reuneix la població al voltant d’aquesta tradició.

En l’actualitat, el Grup de Danses i Llenyaters de Vilamarxant acudeix a primera hora del matí del dia de Nadal al domicili de l’alcalde per a demanar-li permís i desenvolupar allí el ball. Una vegada visitat al primer edil comença una ruta pel nucli urbà perquè tota la població disfrute d’una de les tradicions folklòriques més antigues de la comarca.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà