Xavier Jorge (Ciudadanos) es postula com a alcalde de Vilamarxant amb un acord d’investidura

xavier jorge

Signarà un contracte i si no compleix deixarà el càrrec

Ciudadanos, amb cinc regidors, torna a tindre la clau a Vilamarxant, ja que després dels resultats obtinguts en el 28M, podria pactar amb el PP (7 regisdors) com la passada legislatura o amb PSPV (3) i Compromís-EU (1) com van fer els seux excompanys per a formar govern.

L’actual alcalde i candidat de Ciudadanos, Xavier Jorge, ha decidit fer un pas avant i sense haver parlat encara amb cap partit, ha proposat un gran acord d’envestidura a totes les formacions: “veient que ningú ha obtés la majoria absoluta, em sent amb l’obligació i resposabilitat de proposar un gran acord d’investidura a tots els partits de Vilamarxant que han tret representació, independentment de la seua ideologia”.

Es tractaria d’un pacte “pensant sols en Vilamarxant, centrat en el municipalisme i amb l’únic objectiu de dur endavant les iniciatives de totes les formacions polítiques i per extensió de tots els vilamarxanters”.

L’acord seria sols d’envestidura sense incluir cap tipus de pacte de govern ni regidoria, però sí un increment molt important de control i fiscalització que garantitze que Vilamarxant avance cap al futur.

A canvi de la confiança i el suport de tots els partits polítics, Xavier Jorge s’ha compromés a asumir els compromisos programàtics i propostes de tots els partits per dur-los endavant; convocar en els 100 primers dies de govern les comisions d’esports, cultura, joventut i agricultura per escoltar a tots els veïns i incloguent a tots els partits per sumar les seues inicitives; fer l’ajuntament més transparent a tots, sobre tot als regidors, donant accés instantani a tots els decrets, acords i factures; i tractar tots els temes importants del municipi amb totes els forces polítiques per fer més participatius els pressupostos, plans i els grans contractes municipals.

Per dur-ho endavant, el dia de la investidura signarà un contracte “amb el qual si no complisc el meu compromís deixaré el meu càrrec com alcalde”.

L’objectiu és fer un govern transparent, plural i participatiu pensant únicament en Vilamarxant, sumant a tots i totes, i deixant a un costat la política i els personalismes per millorar la gestió municipal.

El PP ha sigut la llista més votada, obtenint un 36,53% dels vots. Li segueix Ciutadans, amb un 26,58% de suport; el PSOE amb un 20,1% i Acord per Vilamarxant -Compromís i EU- un 11,6% dels vots.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà