Les Festes en honor a Sant Antoni del Porquet arriben amb una intensa olor a pólvora

L’Eliana es prepara per a viure, del 13 al 15 de gener, les festes al carrer

L’Eliana es prepara per a viure, del 13 al 15 de gener, les festes en honor a Sant Anton Abat, conegut, popularment, com Sant Antoni del Porquet. En el municipi de Camp de Túria, el vessant religiós es combina amb la lúdica, en la qual el foc i la pólvora són protagonistes.

El divendres 13 de gener se celebrarà l’inici de la festa, amb volteig de campanes, a partir de les 19.00 hores, i una cercavila amb coets. A les 20.00 hores, en la plaça del país Valencià, tindrà lloc una cordà infantil, a càrrec de la Penya del Coet. A les 23.00 hores, la tradicional cordà de Sant Antoni oferirà un impressionant espectacle amb ‘barquetes’ i ‘canyes’.

El dia 14 s’iniciarà, a les 8.00 hores, amb la preparació de la foguera i una despertà. A les 10.00 hores, Juanito ‘el guarda’ cuinarà una fesolà, com fera anteriorment el seu pare.

A les 11.30 hores, Sant Antoni i els dimonis recorreran els carrers. A les 18.30 hores, hi haurà una cavalcada amb música de tabal i dolçaina i de la Banda de la Unió Musical de l’Eliana. Després, es repartirà joguets entre els xiquets en el carrer Sant Teresa.

Un correfoc s’iniciarà a les 19.30 hores i els clavaris encendran la foguera a les 20.30 hores, en la Plaça del País Valencià, on es repartiran 2.500 plats de Fesolà.

El diumenge se celebra la gran festa en honor a Sant Antoni del Porquet. A partir de les 11.30 hores, els clavaris recorreran els carrers de la localitat, acompanyats per la Banda de la Unió Musical de l’Eliana.

A les 12.00 hores s’oficiarà la Missa en honor al sant, en l’Església de La nostra Senyora del Carmen i despres eixirà al carrer la imatge de Sant Antón Abad i es beneiran, en el carrer Sant Teresa, tots els animals que es presenten. Així mateix, es repartiran els tradicionals panets -s’espera lliurar 4.000, un per cada assistent-.

A les 13.30 hores hi haurà una cercavila, amb els animals beneïts, amenitzat per la Unió Musical de l’Eliana. A les 14.00 hores, la pólvora recorrerà des del carrer sant Teresa fins al carrer Puríssim. A les 17.30 hores es repartirà xocolata i ensaïmades en un berenar que serà la fi de festa.

El regidos de Festes, Enrique Martínez, ha explicat que aquestes festes en honor a Sant Antoni del Porquet “són un exemple de civisme, en el qual la diversió es combina amb les tradicions, i tots els veïns celebren els dies en un ambient d’agradable convivència”.
 

No hi han comentaris

Respon

La teua adreça web no serà publicada.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · Calle el Panser, 68 46183 · L'Eliana · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en