L’Eliana recupera el Ciclopasseig del 9 d’octubre

l'eliana

L’Ajuntament de l’Eliana ha presentat hui la programació que ha planificat amb motiu de la festivitat del 9 d’octubre i en la qual ha comptat amb la participació de diverses associacions locals i amb un ampli planter d’artistes i companyies valencianes. Un conjunt d’activitats transversals amb sabor folklòric que inclouen des de dansa, música, pilota i que recupera, després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia, el tradicional Ciclopasseig.

Els actes s’estendran des d’aquest divendres, 1 d’octubre, i arrancaran amb ‘Qué flamenca sóc!, un espectacle fusió de folklore valencià i flamenc. L’actuació tindrà lloc a l’Auditori Municipal i les entrades estan disponibles en Elientrada.

El matí del dissabte 2 se celebrarà en la localitat la Fira Gent Gran, que obrirà amb l’actuació de Gegants i Cabuts acompanyats pel grup de dolçainers de l’Associació Cultural Folklòrica La Llauradora, seguit d’un esmorzar amb degustació de productes valencians. A partir de les 11 hores serà el torn de les actuacions musicals de l’Escoleta del Cor amb la interpretació de ‘La vida d’Amparito’ i del grup les WOT amb ‘Aquellos maravillosos años 50’. Mentrestant, a la vesprada, l’Auditori acollirà ‘Temps d’abraçar’, un homenatge a les víctimes del Covid-19. L’entrada serà gratuïta amb invitació que s’ha de retirar també en Elientrada.

El diumenge 3, La Llauradora oferirà danses professionals, tocaetes de tabal i dolçaina i dansa a les 11 hores des de la Plaça de l’Església i, a partir de les 12 hores, en la plaça Pau i Llibertat un concert d’intercanvis musicals amb la interpretació i dansa de diversos boleros i fandangos.

El dijous 7 d’octubre, la Biblioteca celebrarà, a les 17.30 hores, un contacontes especial per als i les més menudes de la casa titulat ‘El tío Vicent’ i, posteriorment, la plaça Pau i Llibertat acollirà el concert ‘Botifarra amb el cor’, una nova oportunitat per a tot aquell públic que no va poder assistir al Festival Estiu a la Torre. Pep Gimeno estarà acompanyat, una vegada més, pel Cor de l’Eliana i La Llauradora.

La vespra de la festivitat obrirà al públic l’exposició Ruta de la Seda en el Nou Espai del Centre Sociocultural. Una col·lecció, que es podrà visitar fins al 22 d’octubre, per a conéixer el cultiu de la morera en el món rural valencià entre els segles XV i XX.

El mateix divendres, a partir de les 17.30 hores, se celebrarà un taller per als més menuts de jocs de pilota valenciana, seguit de la tradicional partida d’exhibició entre els quatre millors pilotaris professionals del moment.

La plaça Pau i Llibertat acollirà, a partir de les 19.30 hores, un concert de l’Escola Coral en el qual interpretaran un ampli repertori de cançons tradicionals però també de grups actuals del panorama valencià com Obrint pas o El diluvi.

La programació es tancarà dissabte 9 d’Octubre amb la 23 edició del Ciclopasseig que, com a mesura excepcional enguany, requerirà inscripció prèvia en les oficines del Poliesportiu.

El tancament del Dia de la Comunitat Valenciana la protagonitzarà de The troupers circ, un espectacle familiar amb quatre entranyables artistes d’un circ clàssic que hauran de trobar el seu nou lloc al món. A la seua fi, es llançarà un ramet de focs artificials com a clausura d’aquestes celebracions a l’Eliana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà