L’IES SAB s’adhereix a la campanya per la reutilització i reciclatge de mòbils

cartel sab

L’IES de Sant Antoni de Benaixeve s’ha adherit a “Mobilitza’t per la Selva”, una campanya impulsada per l’Institut Jane Goodall a Espanya per la reutilització i reciclatge de telèfons mòbils.

Els mòbils en desús compten amb materials i components com el coltan o la cassiterita. L’explotació d’aquests i altres minerals per a productes electrònics es troba majoritàriament a la República Democràtica del Congo i és la causant de tota una guerra pel control de les mines. Actualment, són milions els morts i refugiats a causa d’aquest conflicte, i és que la mineria il·legal explota mà d’obra infantil, destrueix els hàbitats de moltes espècies -com els ximpanzés i els goril·les-, a més de generar desforestació i contaminació.

A través d’aquesta iniciativa, es pretén disminuir la demanda de productes electrònics nous, fomentar la reutilització i generar recursos per a protegir els ecosistemes del Congo. Des de l’IES SAB, i en col·laboració amb Sabjove i l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, s’anima a la gent a participar de la següent manera:

Portant els mòbils en desús als punts de recollida (IES SAB, Casa de la Joventut i Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve).

És molt important esborrar tot el contingut del telèfon abans de donar-lo (els organitzadors no es responsabilitzen del contingut que hi haja en els terminals).

La campanya finalitzarà el pròxim 17 de juny. Els mòbils recollits s’enviaran a l’Institut Jane Goodall i, amb això, es recaptaran fons per als programes d’educació, conservació i desenvolupament a Àfrica, com el del Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga (Congo).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà