Torna Familiarment els últims dimarts de cada mes

cartel manco

La Mancomunitat Camp de Túria va crear en 2019 Familiarment, un espai de diàleg orientat a familiars de persones amb algun diagnòstic en salut mental que serveix per a oferir informació, orientar, construir solucions i sensibilitzar sobre temes relacionats amb la salut mental.

La iniciativa, emmarcada dins del Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental (PRISMA) de la Mancomunitat Camp de Túria, va haver de paralitzar-se a causa de la pandèmia de la Covid-19 i van poder reprendre’s l’any passat, encara que no al seu ritme habitual. El 31 de gener donarà el seu tret d’eixida l’edició Familiarment 2023.

Aixímateix, en el si d’aquest programa es van habilitar quatre recursos d’atenció psicosocial per a persones diagnosticades amb malaltia mental: a Bétera i Vilamarxant en 2019, i a Riba-roja i la Pobla de Vallbona en 2020. Actualment s’espera posar en marxa dos centres més.

“Continuem treballant amb les persones amb malaltia mental i amb les seues famílies, perquè per a la Mancomunitat Camp de Túria la salut mental és una de les seues preocupacions. Amb recursos com el de PRISMA retornem la il·lusió, treballem en la reinserció social i laboral de les persones i fem costat a les seues famílies”, ha explicat la presidenta Lola Celda.

Per a aquesta pròxima edició de Familiarment s’han arreplegat els temes més rellevants detectats per les persones participants: el trastorn bipolar, medicacions psiquiàtriques i aspectes judicials importants, entre altres.

Les xarrades seran conduïdes pel psicòleg del Programa de Rehabilitació per a Persones amb Malaltia Mental de la Mancomunitat, Paco Jareño, i es comptarà amb la participació d’altres professionals de l’àmbit de la Salut Mental.

Les trobades, que començaran el 31 de gener, tindran lloc els últims dimarts de cada mes, de 18 a 19:30 hores, en la seu de la Mancomunitat a Llíria. Encara que aquesta actuació està dirigida principalment a familiars, també pot assistir tots aquells que estiguen interessats en el tema.

Per a més informació, aquelles persones que estiguen interessades, poden posar-se en contacte amb l’entitat, a través de s.mental@mancomunitatcampdeturia.es.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà