Pascual Cabanes s’acomiada de les orquestres de la Unió Musical de Llíria

En aquestes properes dues setmanes es duran a terme els dos darrers concerts de Pascual Cabanes com a director titular de les orquestres de la Unió Musical de Llíria després de cinc anys.

El 7 de juliol actuarà l’Orquestra Jove, amb un programa format per grans bandes sonores de conegudes pel·lícules i amb una agrupació composta en aquesta ocasió per unaselecció de gairebé 70 joves músics de gran talent entre 12 i 17 anys.

El 14 de juliol serà el torn de l’Orquestra Simfònica, amb un programa format per repertori com la Suite del 1919 de ‘El Pájaro del fuego’ i ‘Cuadros’ d’una exposición amb més de 80 músics a l’escenari.

L’entrada a tots dos concerts serà gratuïta fins a completar aforament.

Pascual Cabanes es va posar al capdavant de les Orquestres de la Unió a l’octubre del 2018 iniciant una nova etapa no només en la direcció sinó també en l’estructura de la pròpia orquestra.

Durant aquest temps la coordinació amb el professorat de corda dels ensenyaments elementals del Centre Integrat i de l’Escola d’Educands així com el treball amb l’Orquestra Jove, formada per alumnes de grau professional entre 12 i 17 anys, han estat els pilars en què s’ha sustenta tel projecte amb l’objectiu prioritari d’ampliar i perfeccionar els coneixements a través de l’estudi i la pràctica del repertori simfònic i de cambra.

Finalment l’Orquestra Simfònica, formada pels músics professionals de la Unió juntament amb l’alumnat de grau superior i els més avançats de l’Orquestra Jove, treballant un mínim de dues trobades anuals dedicades a música simfònica i a música de cambra, en què s’ha treballat en assaigs parcials i de conjunt, culminant, cadascuna de les trobades en un concert entre les quals podem citar el darrer celebrat el passat 4 de gener a l’església de l’Asunción ambla interpretació de ‘El Mesias’ juntament amb l’Orfeó Valencià o el concurs d’Orquestres CaixaBank, aconseguint el primer premi a l’edició de 2020.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà