Juan Magán, Bustamante, La Fuga, Andy & Lucas, Mojinos Escozios protagonistes de les festes de Bétera

festes Betera 2023

Les Alfàbegues eixiran el dia 15 en la tradicional Rodà en honor a la Verge de l’Asunción

Bétera s’ompli de llum i color per a celebrar les Festes de la Mare de Déu d’Agost. Durant aquests deu dies l’aroma a alfábega, la pólvora i el color del confeti es converteixen en els protagonistes del municipi on les arrels, tradicions i costums del poble de Bétera seran presents en cada acte programat.

Els Majorals han preparat amb esforç i molta dedicació les Festes en les quals lluiran les vertaderes protagonistes, les Obreres del 2023, Aina Mollà i Paula Ros com a Obreres Solteres, i Mariola Ferrando i Cristina García, com a Obreres Casades.

La prèvia de les festes començarà aquest divendres 11 d’agost amb la tradicional Entrada de la Murta, en la qual els Majorals ompliran els carrers de la població amb murta. Una entrada que començarà al Castell de Bétera i recorrerà els carrers del municipi fins a arribar al recinte firal de l’Albereda.

El dia de 12 d’agost arrancaran oficialment les Festes amb la Presentació de les Obreres i Majorals 2023, amb una recepció prèvia de les autoritats a la Casa Consistorial.

Després de finalitzar la presentació d’Obreres i Majorals, serà el torn de l’actuació d’Andy i Lucas que oferiran un concert que donarà inici als dies més importants i significatius d’aquesta Festa única.

El dia 13 a la nit, es realitzarà el tradicional concurs de paelles que finalitzarà amb l’actuació de l’Orquestra Pato que farà ballar a tots els presents.

En acabar la Dansà començarà la Nit d’Albaes, on es posa en valor la importància del cant tradicional valencià. Els cantaors encarregats de posar veu a aquest important acte són: Paquita de Pedralbí, Lorda Morelló de Bétera, Xavier de Bétera i Toni Vega. A més, els acompanyaran a la Dolçaina i el Tabal, Josep Juste i Pep “Mama”.

La fi de festa del dia 14 d’agost arribarà amb la discomóvil Q LIO a càrrec del Majorals 2023.

La Rodà

El 15 d’agost és el dia més significatiu de les Festes a la Mare de Déu d’Agost perquè Bétera es vist de llum i color per a oferir a la Verge de l’Asunción les vertaderes protagonistes del municipi: Les Alfàbegues.

En aquesta ofrena festiva coneguda com la Rodà, les dues Obreres Solteres, Aina Mollà i Paula Ros, lluiran pels carrers del municipi fins a arribar a la parròquia de la Puríssima Concepció. Durant tot el recorregut, els Majorals llançaran més de 14 tones de confeti que donen el toc de color i diversió a aquest grandiós dia.

En finalitzar la Rodà, les dues Obreres Casades, Mariola Ferrando i Cristina García, esperaran a la porta de l’església a les dues Obreres Solteres per a col·locar-les la mantilla. Un acte molt emotiu que congrega a nombrosos veïns i veïnes a les portes de la parròquia.

A la vesprada, es realitza la tradicional processó en honor a la Verge de l’Asunción acompanyada per Sant Roque. En aquesta processó participaran Majorals i Obreres així com les autoritats locals i convidades. En acabar, els Majorals s’encarregaran de llançar el tradicional, coet de luxe, un coet únic i propi de Bétera.

A mitjanit, abans de l’últim i més important acte del dia, es canta l’Ocell María a l’Església de la Puríssima. Aquest finalitza amb el Cant d’Albaes a la porta de l’Ajuntament.

Bétera Poble Coeter

Després d’acabar el Cant d’Albaes, els veïns i veïnes de Bétera es preparen per a la nit més vibrant de l’any. Abans de començar la *Coetà, que inundarà tots els carrers del municipi de llum i pólvora gràcies a les cinc penyes coeteres de Bétera, els apassionats dels coets acudiran al carrer Gascón Sirera per a observar la tradicional Cordà dels Majorals. Un dels moments en els quals Bétera més que mai és poble coeter

El 16 d’agost al matí, es duu a terme el Retaule, on els cantaors acudeixen a casa de les Obreres i Majorals 2023, per a cantar-los albaes. El versador encarregat de comunicar als cantaors els versos que hauran d’introduir en les seues cançons serà Bor de Paterna.

A la vesprada, els més xicotets podran gaudir del musical infantil de Disney protagonitzat per Gisela en el recinte firal de l’Albereda. Una vegada finalitat aquesta actuació, a la nit, Bétera podrà gaudir de l’apassionant musical The Talent.

El 17 d’agost tindrà lloc un dels actes més emotius per als més xicotets de Bétera, ja que es duu a terme la Cordà Infantil. Per a ells és un autèntic somni poder participar en una cordà similar a la del 15 d’agost, una manera més, de transmetre els costums, tradicions i l’amor per la pólvora a les generacions esdevenidores.

Després de finalitzar la Cordà Infantil, començarà la Coetà del Gos. En ella, els Majorals 2023 demostraran, de nou, l’important que és per a tots els beterenses vibrar amb el so de la pólvora en un espectacle de foc inigualable.

Mercat Medieval

El 18 d’agost s’inaugurarà el Mercat Medieval al voltant del Castell, on es podran adquirir tot tipus de productes a més de gaudir de diversos espectacles.

A la vesprada es durà a terme el Ball de Torrent, on les Obreres i els Majorals 2023 mostraran amb il·lusió els balls tradicionals que han preparat amb molt d’esforç durant tot l’any. En acabar, es realitzarà un homenatge a les Obreres i els Majorals de 1998 pel seu 25 aniversari i als de 1973 pel seu 50 aniversari. Un emotiu acte que reconeix la labor dels veïns i veïnes per continuar amb aquesta festa única.

Artistes convidats
Durant les Festes molts seran els cantants convidats a participar en aquestes. El recinte de l’Albereda acollirà, entre altres, a Andy & Lucas, Juan Magán, La Fuga, Els Mojinos Escozios i David Bustamante.

La nit del 18 d’agost, Juan Magán farà vibrar amb la seua música a tota Bétera. Ballant per ací, serà una de les cançons més esperades de la nit. En acabar l’actuació es durà a terme un homenatge de Dj Rapon a càrrec dels Majorals d’enguany.

El 19 d’agost Bétera ballarà i cantarà al ritme de la música rock perquè els grups de La Fuga i els Mojinos Escozios realitzaran un concert en el recinte de l’Albereda.

Seguint amb els actes més representatius, el 20 d’agost es durà a terme el Tir i Arrossegament en el recinte del Junqueral organitzat per la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana. I a la vesprada es realitzen dues partides de Pilota Valenciana al carrer Vázquez Mella.

A la nit, en el recinte de l’Albereda, es durà a terme una actuació musical dels anys 70, de la mà de Juan Bau i Jeanette.

El dia 21 els carrers de Bétera s’inundaran de diversió amb la cavalcada de disfresses. Els veïns i veïnes de Bétera, acompanyats per les Obreres i els Majorals, gaudiran de la música i el bon ambient d’aquesta tradicional cercavila.

A més, i per a finalitzar en gran la cavalcada, l’Orquestra Montecarlo amenitzarà la nit en el recinte firal.

Les Festes en honor a la Mare de Déu d’Agost de Bétera finalitzaran el 22 d’agost. Unes festes que d’acomiaden en gran amb l’elecció de les Obreres 2024. Aquest acte és molt especial i emocionant per a tots els beterans i beteranes perquè acompanyen a les Obreres a realitzar l’elecció de les pròximes representants.

A la vesprada, tindrà lloc la Processó de la Vuitava i en acabar, es realitzarà l’emotiu comiat dels màxims representants de les festes del 2023. Els Majorals acudiran a casa de les 4 Obreres i el seu President per a dir adeu a uns dels dies més especials de les seues vides.

Per a donar per finalitzades les festes, els Majorals i Obreres de 2024 pujaran a l’escenari de l’Albereda, i després els veïns i veïnes de Bétera presenciaran l’actuació estel·lar de David Bustamante que els delectarà amb cançons com a Covarda..

Una fi de festa que conjumina tradició i diversió i que anima a tots els veïns i veïnes a participar en les pròximes Festes de 2024.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà