L’Eliana commemora el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

L’Ajuntament de l’Eliana se sumarà a les celebracions entorn del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència que es commemora l’11 de febrer.

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquest tema, la regidoria de Polítiques d’Igualtat, en col·laboració amb el Consell de les Dones, ha llançat una campanya dirigida als centres educatius i a la ciutadania en general, amb la finalitat última de visibilitzar les dones en aquesta matèria i incentivar la presència de xiquetes i joves en carreres STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Les dones suposen el 55,2% de l’alumnat matriculat en estudis de grau de 1r i 2n cicle, encara que la distribució en funció de l’àmbit d’estudi és molt desigual. Mentre que en Educació, Salut i Serveis Socials el percentatge de dones supera el 70%; en Ciències no supera el 49,1%; en Enginyeria, Indústria i Construcció no aconsegueix el 30%, i en Informàtica només representa el 12,9%. Dades que demostren que els estereotips i rols de gènere condicionen des de la infància les eleccions personals, inclosos els camins professionals.

En aquest marc, s’han facilitat als centres educatius de la localitat activitats i materials de la plataforma 11 de febrer tant per a infantil, primària com secundària; i s’anima a la participació, en col·laboració amb la plataforma Girls4STEM, de la xarrada en línia de Valeria Corrales i Patricia Heredia, coautores del canal ValPat STEAM. La cita, dirigida a últims cursos de primària, secundària i batxillerat, tindrà lloc divendres, 9 de febrer. A través d’aquest espai, motivaran l’ús de la robòtica i la tecnologia entre els i les més joves. Les inscripcions gratuïtes poden realitzar-se en aquest enllaç.

La Biblioteca Municipal ha organitzat el taller infantil ‘Dones científiques’ a càrrec de Marta Pereira, que tindrà lloc el dijous 8, a les 17.30 hores. Amb inscripció prèvia en prestecsbiblioteca@leliana.es. Una activitat que se suma, a més, a la guia bibliogràfica relacionada amb la dona i la ciència.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà