Mor el sacerdot de Benaguasil José Vicente Castillo

La missa exequial serà demà, dijous, a les 11 hores, en la parròquia del seu municipi natal

El sacerdot valencià José Vicente Castillo Peiró, que va ser durant més de 30 anys clavari director del Col·legi Imperial de Xiquets Orfes Sant Vicent Ferrer, ha mort hui, dimecres, als 92 anys d’edat.

La missa exequial pel seu etern descans tindrà lloc demà, dijous, a les 11 hores, a l’església parroquial de Benaguasil, localitat natal del mort, i serà presidida pel bisbe auxiliar emèrit, monsenyor Javier Salines, en representació de l’arquebisbe de València, monsenyor Enrique Benavent.

Després de la missa exequial serà inhumat en el cementeri de Benaguasil. La capella ardent serà instal·lada hui, a partir de les 11 hores, en el tanatori de la mateixa població.

“Va ser un bon sacerdot, sempre discret, humil i pròxim”

“La mort de don José Vicente Castillo Peiró ens ompli, d’una banda, de tristesa, com sempre que mor un germà sacerdot, però també és un motiu gran d’acció de gràcies davant un sacerdot que ha fet tant bé a l’Església, durant 30 anys com a clavari director del Col·legi Imperial de Xiquets Orfes i també com a conseller en tants assumptes encomanats per l’Arquebisbe, sobretot en la gestió econòmica”, destaca monsenyor Javier Salines.

Fent memòria de la seua mort, Javier Salines recorda les paraules del beat Manuel Domingo i Sol (Mossén Sol): “No sabem si estem destinats a ser un riu cabalós, o si hem de semblar-nos a la gota de rosada que envia Déu en el desert a la planta desconeguda. Però més brillant o més humil la nostra vocació és certa: no estem destinats a salvar-nos sols”. I finalitza: “Aqueixa realitat s’ha complit en José Castillo: tantes vegades la rosada de la seua presència i la seua gestió ha donat els seus fruits que coneixen tan ben tantes persones”.

El bisbe auxiliar emèrit defineix a José Castillo com “un bon sacerdot, sempre discret, humil i pròxim” i explica que la seua mort “ha sigut dolça i tranquil·la. Ara ha passat a l’altra riba i esperem que allí trobe el goig de trobar-se amb Aquell a qui tantes vegades ha volgut servir precisament amb els més humils, els orfes i necessitats”.

Col·legial i director del Col·legi Imperial de Xiquets Orfes

José Vicente Castillo, nascut a Benaguasil en 1931 i que residia a la casa sacerdotal de Betania de Quart de Poblet, va rebre la seua ordenació sacerdotal a València en 1955.

El seu primer destí com a rector va ser en la localitat valenciana de Beniatjar de 1956 a 1964. Posteriorment va ser rector de L’Enova quatre anys i altres quatre a Bocairent.

Des de 1972 a 2005 va ser clavari director del Col·legi Imperial de Xiquets Orfes Sant Vicent Ferrer, centre educatiu on també havia sigut col·legial. Des del centre han destacat que “gràcies als seus desvetllaments hui gaudim de les magnífiques instal·lacions a Sant Antoni de Benaixeve”.

Castillo va ser membre del Consell Presbiteral des de 1979 fins a 1998 i del Consell Diocesà d’Assumptes Econòmics des de 1989 a 2020, any en què va ser nomenat membre d’honor. Després de la seua jubilació va continuar col·laborant amb la Delegació Diocesana per a les Causes dels Sants.

A més, va dirigir la casa sacerdotal Venerable Agnesio, a València, des de 2018 a 2020.

Com vicentino, Castillo va ser membre de la directiva de Junta Central Vicentina, Cavaller Jurat de Sant Vicent Ferrer i directiu de l’Altar del Carrer de la Mar de València.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà