Noelia Juan: “Somie a competir en les pròximes olimpíades”

triatleta

La triatleta del CEA Bétera participa en el Campionat d’Europa de Triatló Sub 23

La triatleta del CEA Bétera, Noelia Juan

, ha sigut convocada per participar en el Campionat d’Europa de Triatló Sub 23 que se celebrarà a Eliat (Israel) del 18 al 21 d’octubre. Abans de marxar parla del seu somni olímpic.

Noelia Juan Pastor (22 anys) i reparteix el seu temps entre els seus entrenaments diaris de més de quatre hores i els seus estudis de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. Fins a l’any passat a més tocava el clarinet “vaig haver de deixar la banda perquè no podia assistir a tots els assajos però seguia amb les classes, en realitat estava tocant bé, m’encanten les cercaviles, però al final no vaig poder amb tot”.

Bici i natació al matí i carrera i gimnàs a la vesprada. Així són els seus entrenaments diaris, més suaus o més durs depenent de la temporada, però sempre intensos i constants  durant tot l’any. “De les tres disciplines meu punt feble és la natació però en l’últim Campionat d’Espanya de distància olímpica vaig quedar la quarta absoluta i segona Sub 23, em vaig trobar molt més forta nadant, el que em va permetre eixir en el segon grup de bici i avançar molt en carrera. Em vaig quedar a les portes del podi”, explica.

Viatja quasi cada setmana per competir i no té cap problema en pujar a la furgoneta amb els seus companys del club de triatló CEA Bétera o de la federació, però moltes vegades viatja sola als campionats d’Espanya, acompanyada del seu entrenador i la seua família, “hi ha molt bon ambient i molta companyonia. Ho passem bé”.

Sense el suport del Noelia Juan Pastor  la seua progressió hagués sigut impossible. “El que més valore és el meu grup d’entrenament, entrenem tant a l’hivern com a l’estiu, de dilluns a divendres, i també els dissabtes eixim en bici”. A més està el seu entrenador de tota la vida que és l’atleta Jordi Jordà, “des que sóc xicoteta m’ha donat molt de suport a un, he crescut molt amb ell, sobretot aquests últims quatre anys”.

Dedicar-se completament a competir i viure d’això és molt complicat a Espanya, “necessitaria patrocinadors, de moment tinc alguns que són molt importants per a mi com la meua clínica de fisioteràpia a la qual vaig cada setmana per prevenir lesions”.

Però de moment Noelia destaca el gran esforç que realitzen els seus pares “tot ho paguen ells i alguna beca que vaig traient de la Generalitat Valenciana i la Universitat Politècnica”, afirma.

Entre els seus somnis com a esportista destaca un per sobre de totes les coses, “somnie amb poder anar als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, sé que està difícil perquè hi ha moltes xiques lluitant i només poden anar tres”. A més hi ha el problema dels diners, “per classificar-te has de puntuar competint en copes continentals, copes del món i sèries mundials i això t’ho has de pagar tu. Fins que no ets a dalt no t’ajuda ningú”.

El primer per aconseguir el seu somni és millorar en natació. “Si no ixes davant en la primera prova de natació és molt complicat recuperar i arribar a estar al capdavant. Córrec bé, és la disciplina que més controle, amb bici he millorat moltíssim, ara per a millorar en natació estic treballant en la tècnica”.

Ara se’n va al Campionat d’Europa de Triatló i després arribaran les vacances “acabaré la temporada i vull parar totalment dos o tres setmanes. Necessite parar, encara que a hores d’ara em trobe millor que altres anys, però portem 50 setmanes d’entrenament i això el cos ho nota”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà