Noelia Juan: “Somie a competir en les pròximes olimpíades”

triatleta

La triatleta del CEA Bétera participa en el Campionat d’Europa de Triatló Sub 23

La triatleta del CEA Bétera, Noelia Juan, ha sigut convocada per participar en el Campionat d’Europa de Triatló Sub 23 que se celebrarà a Eliat (Israel) del 18 al 21 d’octubre. Abans de marxar parla del seu somni olímpic.

Noelia Juan Pastor (22 anys) i reparteix el seu temps entre els seus entrenaments diaris de més de quatre hores i els seus estudis de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. Fins a l’any passat a més tocava el clarinet “vaig haver de deixar la banda perquè no podia assistir a tots els assajos però seguia amb les classes, en realitat estava tocant bé, m’encanten les cercaviles, però al final no vaig poder amb tot”.

Bici i natació al matí i carrera i gimnàs a la vesprada. Així són els seus entrenaments diaris, més suaus o més durs depenent de la temporada, però sempre intensos i constants  durant tot l’any. “De les tres disciplines meu punt feble és la natació però en l’últim Campionat d’Espanya de distància olímpica vaig quedar la quarta absoluta i segona Sub 23, em vaig trobar molt més forta nadant, el que em va permetre eixir en el segon grup de bici i avançar molt en carrera. Em vaig quedar a les portes del podi”, explica.

Viatja quasi cada setmana per competir i no té cap problema en pujar a la furgoneta amb els seus companys del club de triatló CEA Bétera o de la federació, però moltes vegades viatja sola als campionats d’Espanya, acompanyada del seu entrenador i la seua família, “hi ha molt bon ambient i molta companyonia. Ho passem bé”.

Sense el suport del Noelia Juan Pastor  la seua progressió hagués sigut impossible. “El que més valore és el meu grup d’entrenament, entrenem tant a l’hivern com a l’estiu, de dilluns a divendres, i també els dissabtes eixim en bici”. A més està el seu entrenador de tota la vida que és l’atleta Jordi Jordà, “des que sóc xicoteta m’ha donat molt de suport a un, he crescut molt amb ell, sobretot aquests últims quatre anys”.

Dedicar-se completament a competir i viure d’això és molt complicat a Espanya, “necessitaria patrocinadors, de moment tinc alguns que són molt importants per a mi com la meua clínica de fisioteràpia a la qual vaig cada setmana per prevenir lesions”.

Però de moment Noelia destaca el gran esforç que realitzen els seus pares “tot ho paguen ells i alguna beca que vaig traient de la Generalitat Valenciana i la Universitat Politècnica”, afirma.

Entre els seus somnis com a esportista destaca un per sobre de totes les coses, “somnie amb poder anar als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, sé que està difícil perquè hi ha moltes xiques lluitant i només poden anar tres”. A més hi ha el problema dels diners, “per classificar-te has de puntuar competint en copes continentals, copes del món i sèries mundials i això t’ho has de pagar tu. Fins que no ets a dalt no t’ajuda ningú”.

El primer per aconseguir el seu somni és millorar en natació. “Si no ixes davant en la primera prova de natació és molt complicat recuperar i arribar a estar al capdavant. Córrec bé, és la disciplina que més controle, amb bici he millorat moltíssim, ara per a millorar en natació estic treballant en la tècnica”.

Ara se’n va al Campionat d’Europa de Triatló i després arribaran les vacances “acabaré la temporada i vull parar totalment dos o tres setmanes. Necessite parar, encara que a hores d’ara em trobe millor que altres anys, però portem 50 setmanes d’entrenament i això el cos ho nota”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà