Bétera obri la convocatòria per a sol·licitar un Hort Urbà

Bétera horts urbans

Els interessats poden sol·licitar una parcel·la fins al 30 de juny

Bétera, en el seu afany per cuidar i protegir el medi ambient així com, la seua voluntat per un desenvolupament agrícola sostenible en el municipi, ha posat en marxa, un any més, la convocatòria per a adjudicar 12 parcel·les d’horts urbans.

Uns horts amb els quals l’àrea d’Agricultura pretén que els veïns i veïnes de Bétera, especialment les persones jubilades, en risc d’exclusió social i sense ocupació, tinguen accés a una activitat que els permeta el desenvolupament i la integració en la societat, a més de realitzar una activitat que els pose en contacte amb el medi ambient i amb les pràctiques agrícoles sostenibles.

“Som un municipi de tradició agrícola, comptem amb nombrosos agricultors en la zona i no volem que aquest treball i amor per la terra es perda. A més aquests horts permeten que la nostra població desenvolupe aquesta activitat en el nucli urbà” ha explicat l’Alcaldessa de Bétera i regidora d’Agricultura, Elia Verdevío.

Els requisits per a accedir a una parcel·la són ser major de 18 anys, estar empadronat a Bétera almenys un any abans de la publicació de les bases, no ser titular de parcel·les d’ús agrícola dins del terme municipal i no haver sigut sancionat per raó de la possessió anterior d’horts urbans.

Una vegada adjudicades les parcel·les disponibles, es procedirà a la creació d’una bossa amb totes aquelles sol·licituds que complisquen els requisits i no hagen obtingut llicència per a l’ús dels horts urbans a fi que si hi ha una baixa es puga cobrir.

D’aquesta manera, des de les 07:00h del matí i fins que caiga el sol, els veïns i veïnes que aconseguisquen una parcel·la agrícola podran cultivar tot allò que desitgen sempre que siga per a autoconsum.

Així mateix, cal destacar que cada parcel·la disposa d’una presa d’aigua la qual podrà ser utilitzada per l’adjudicatari de la parcel·la gratuïtament. I al seu torn, cal recordar que el cultiu haurà de seguir els principis d’agricultura ecològica.

“A més de ser una manera de recuperar aqueix vincle amb l’horta i d’aportar el seu esperit al municipi, aquesta iniciativa dóna l’oportunitat als nostres veïns i veïnes de cultivar les seues pròpies hortalisses, directes del camp a la taula”, ha manifestat la regidora d’Agricultura.

Les sol·licituds s’hauran de presentar mitjançant registre d’entrada o seu electrònica de l’Ajuntament fins al 30 de juny.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà